Καιρός: Οργανώνεται νέα ψυχρή εισβολή... με χαρακτηριστικά Αριάδνης (Photo)

Καιρός: Οργανώνεται νέα ψυχρή εισβολή... με χαρακτηριστικά Αριάδνης (Photo)

Ξεκάθαρη είναι πια η τάση του καιρού για τις 9 του Φλεβάρη και μετά, αφού και τα σημερινά στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων εμφανίζουν μια πολύ ψυχρή μάζα να οργανώνεται στην Ρωσία και να κατεβαίνει, με πολικές θεμοκρασίες και προς την Ελλάδα.

Θα δείτε στους χάρτες που ακολουθούν ότι στις 12 Φλεβάρη κάνει την εμφάνισή της η μωβ απόχρωση στο κέντρο της ψυχρής αέριας μάζας, γεγονός που φέρνει στη μνήμη μας τις συνθήκες που συνόδευαν την «Αριάδνη».

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Τάσος Αρνιακός, απαντώντας το πρωί σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη, τόνισε πως θα έχουμε ψυχρή εισβολή στα μέσα του Φλεβάρη, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, κάτι που τονίζουμε και εμείς εδώ στο Dokari, πως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσει κανείς με σιγουριά για τα χαρακτηριστικά που θα τη συνοδεύσουν σε επίπεδο κρύου και φαινομένων.

Με τα σημερινά στοιχεία, η κορύφωση της εισβολής θα πρέπει να αναμένεται περί τις 14 με 15 Φλεβάρη. Θα αφήσει πίσω της φαινόμενα όμοια με εκείνα του ιστορικού χιονιά που είχε πλήξει και την Αθήνα, περίπου το ίδιο διάστημα, τον Φλεβάρη του 2008;

Εν αναμονή των επόμενων τρεξιμάτων των προγνωστικών μοντέλων...

Δείτε τους χάρτες με την κίνηση της ψυχρής μάζας...

Γίνε κι εσύ μέλος της πιο μεγάλης παρέας καιρόφιλων στο Facebook.