Προειδοποίηση μετεωρολόγου: Προσοχή στις καταιγίδες τις επόμενες ώρες... (Photo)

Προειδοποίηση μετεωρολόγου: Προσοχή στις καταιγίδες τις επόμενες ώρες... (Photo)

Μια εικόνα με την καταγραφή των καταιγίδων στα δυτικά της Ελλάδας, ενώ αυτές εισέρχονταν στον ηπειρωτικό κορμό, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook γνωστός μετεωρολόγος, μαζί με την προειδοποίηση για τα έντονα φαινόμενα που θα εμφανιστούν στη διάρκεια της νύχτας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος προχώρησε σε αναλυτική πρόγνωση για τις περιοχές που θα χτυπηθούν τις επόμενες ώρες και μέχρι το πρωί από το κύμα των καταιγίδων που φέρνει μαζί της η «Γαλάτεια».

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε και δείτε στη γκάλερι τη φωτογραφία:

LIVE ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΩΝ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ

Ραγδαίες βροχές και πολύ ισχυρές καταιγίδες εκδηλώνονται αυτή την ώρα σε περιοχές της δυτικής νησιωτικής Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Ιονίου.

Το πολύ "ισχυρό" βαρομετρικό χαμηλό, πιστό στο ραντεβού του, φτάνει ακριβώς την ώρα που το περιμέναμε. Είναι ικανό δε, να δώσει πολλά χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και το Σάββατο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ :

Πολύ ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες (και το βράδυ αλλά και προς το ξημέρωμα αύριο) σε :

- Νότια Πελοπόννησο
- Κεντρική και ανατολική Μακεδονία
- Νησιά ανατολικού Αιγαίου
- Νότια Κρήτη
- Κυκλάδες
- Δωδεκάνησα

Ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί έως και το Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας (πιο ήπια τα φαινόμενα στα δυτικά) ενώ οι νοτιάδες θα ενισχύονται στα πελάγη αλλά και στις χερσαίες περιοχές, ειδικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των καταιγίδων.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, τις βραδινές ώρες σήμερα, τα αεροπλάνα να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις απογειώσεις και στις προσγειώσεις σε αεροδρόμια των νησιωτικών περιοχών του Αιγαίου. Επομένως θα είναι λογικές οι όποιες καθυστερήσεις έως ότου κοπάσουν οι καταιγίδες στις περιοχές αυτές.

ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Κατά διαστήματα ο καιρός θα είναι άστατος και στην Αττική μέχρι και το Σάββατο. Θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους έντονες. Ένα "πέρασμα" με βροχές από το νομό θα έχουμε και σε λίγες ώρες.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ο καιρός θα βελτιωθεί από το απόγευμα του Σαββάτου όπου τα φαινόμενα πια θα απασχολούν τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας.

ΚΑΙ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΙΡΙΚΟ "MENU"

Κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας από το υψόμετρο των 1200-1300 μέτρων και υψηλότερα. Το βράδυ της Παρασκευής τα υψόμετρα θα πέσουν στα 1000 μέτρα και πιθανώς στα 750-800 μέτρα για τις ορεινές περιοχές της βόρειοδυτικής ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως Δυτική Μακεδονία)