Καιρός Πάσχα: Αυτό φοβούνται Αρναούτογλου και Αρνιακός! Ερχονται ψυχρή εισβολή και χιόνια; (χάρτες)

Καιρός Πάσχα: Αυτό φοβούνται Αρναούτογλου και Αρνιακός! Ερχονται ψυχρή εισβολή και χιόνια; (χάρτες)

Δίνουν... μάχη τα προγνωστικά μοντέλα καιρού και σήμερα εμφανίζουν... ψυχρή εισβολή για την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα με κακοκαιρία και... χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Αυτό το σενάριο είναι το... αρνητικό για το οποίο μιλούν με μεγάλη προσοχή τα τελευταία 24ωρα Σάκης Αρναούτογλου και Τάσος Αρνιακός.

Οπως θα δείτε στους προγνωστικούς χάρτες θερμοκρασιών, στην Βόρεια Ευρώπη από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας κυριαρχούν ψυχρές αέριες μάζες, οι οποίες από το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα, βρίσκουν... διέξοδο προς τα Βαλκάνια και με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, καλύπτουν την Κυριακή του Πάσχα τη Βόρεια Ελλάδα και τη Δευτέρα του Πάσχα το σύνολο της χώρας, ρίχνοντας αισθητά τη θερμοκρασία έως και 10-12 βαθμούς σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, φτάνοντας στα νότια τους 10 με 12 βαθμούς μέγιστη και στα βόρεια τους 7-10, ενώ νωρίς το πρωί θα επικρατούν χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, έως και παγετός στα βόρεια ορεινά.

Να τονίσουμε ξανά, πως τα προγνωστικά μοντέλα δίνουν... μάχη και μένει να δούμε αν θα επικρατήσει το ψυχρό ή το θερμό σενάριο που υποστηρίζουν και ποιο τελικά θα επαληθευτεί. Σήμερα, πάντως, σχεδόν όλα δείχνουν κακοκαιρία για την Κυριακή του Πάσχα με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Δείτε τους σχετικούς προγνωστικούς χάρτες...