Σάκης Αρναούτογλου: Γι αυτό... «εξαφανίζονται» οι βροχές απ' την Ελλάδα (Photo)

Σάκης Αρναούτογλου: Γι αυτό... «εξαφανίζονται» οι βροχές απ' την Ελλάδα (Photo)

Ενα μίνι καλοκαιράκι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, αφού οι βροχές... αγνοούνται και θα αγνοούνται για πολλά ακόμα 24ωρα, σύμφωνα με όσα μας αναλύει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο Facebook.

O Αντικυκλώνας Εμποδισμού η αιτία της παρατεταμένης φθινοπωρινής ανομβρίας στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας! Ο πρώην τυφώνας Οφίλια αναμένεται να πλήξει την Ιρλανδία και την Μ. Βρετανία την ερχόμενη Δευτέρα!
Ενας αντικυκλώνας εμποδισμού (ένας στην ουσία αέρινος τοίχος- φρούριο) ή Ωμέγα μπλοκ όπως ονομάζεται διεθνώς λόγω του σχήματος που παίρνει στους προγνωστικούς χάρτες θυμίζοντας το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου, έχει στρογγυλοκαθήσει πάνω από την γηραιά ήπειρο εμποδίζοντας οποιαδήποτε αξιόλογη βροχοφόρα ατμοσφαιρική διαταραχή από τον Ατλαντικό να κινηθεί προς το εσωτερικό της ή και ανατολικότερα προς την περιοχή μας χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προοπτική για κάποια αξιόλογη αλλαγή και στο άμεσο μέλλον.

Εμείς βρισκόμενοι στα νοτιοανατολικά κράσπεδά του το μόνο που λαμβάνουμε είναι τα κατά διαστήματα σχετικά ψυχρά ξεροβόρια από την ανατολική Ευρώπη!

Στα δυτικα κράσπεδά αυτού του αντικυκλώνα και πιο συγκεκριμένα στον Ατλαντικό, η καιρική δραστηριότητα είναι έντονη με τον πρώην τυφώνας "Οφίλια" να απειλεί και με τα σημερινά δεδομένα να σαρώσει κατά τη διαρκεια της ερχόμενης Δευτέρας 16/10, την Ιρλανδία και αρκετές περιοχές Μεγάλη Βρετανίας με ανέμους που κατά τόπους ίσως ξεπεράσουν και τα 120 χιλ/ώρα!

Χωρίς βροχές λοιπόν η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες μέχρι..νεοτέρας μέσα απο την σελίδα μου εδώ: https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Για να μην χάνετε τον...καιρό σας!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου