Εκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για πιθανή εμφάνιση Μεσογειακού κυκλώνα (video)

Εκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για πιθανή εμφάνιση Μεσογειακού κυκλώνα (video)

Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για το ενδεχόμενο η κακοκαιρία το βράδυ της Παρασκευής να πάρει στο Ιόνιο τη μορφή ενός Medicane, δηλαδή ενός Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα έγραψε νωρίς το πρωί της Τρίτης (14/11) ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, στη σελίδα του στο Facebook.

Πιθανό Medicane στα ανοιχτά του Ιονίου το βράδυ της Παρασκευής?

Αρκετά προγνωστικά μοντέλα θέλουν το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού που αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές τις επόμενες ημέρες, να βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της χώρας μας προς το βράδυ τις ερχόμενης Παρασκευής και να παίρνει τη μορφή ακόμα κι ενός Medicane, ενός δηλαδή Μεσογειακού κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά (θερμό πυρήνα, απουσία μετώπων και θυελλώδεις ανέμους γύρω από το "μάτι" του).

Αυτό το "μάτι" εύκολα μάλιστα μπορεί να το διακρίνει κανείς και στους χθεσινούς προγνωστικούς χάρτες της ΕΡΤ για την ερχόμενη Παρασκευή!.

Θα πρέπει όμως να υπογραμμίσω και να τονίσω ότι έχουμε ακόμα πολλές ημέρες μπροστά μας και είναι ακόμα πολύ νωρίς για βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για το αν πράγματι τελικά θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη... Μέσα και από εδώ
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

θα το παρακολουθούμε..
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου