Ο Σάκης Αρναούτογλου δείχνει το μάτι του κυκλώνα στα ανοιχτά της Κέρκυρας (video)

Ο Σάκης Αρναούτογλου δείχνει το μάτι του κυκλώνα στα ανοιχτά της Κέρκυρας (video)

Βίντεο με εικόνες από το δορυφόρο ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου, δείχνοντας σε όλους το «μάτι» του Μεσογειακού κυκλώνα, ο οποίος βρίσκεται στα ανοικτά της Κέρκυρας.

Διαβάστε όσα έγραψε ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ και δείτε το βίντεο με την κίνηση του κυκλώνα, ο οποίος τις επόμενες ώρες θα προκαλέσει έντονα φαινόμενα σε πολλές περιοχές, κυρίως της Δυτικής Ελλάδας.


Ορατό πλέον το μάτι του βαρομετρικού χαμηλού δυτικά της Κέρκυρας με αργή αλλά σταθερή κίνηση προς τα δυτικά της Ελλάδας!

Αιτία της αλλαγής αυτής είναι το αργά κινούμενο βαρομετρικό χαμηλο δυτικά της χώρας μας, το οποίο όπως θα δικρίνετε εκτός απο σχήμα σπράλ έχει πάρει και τη μορφή Μεσογειακού Κυκλώμα με ένα "μάτι" στο εσωτερικό του γύρω απο το οποιό τα φαινομενα θα μπορούσαν να έχουν έντονο χαρακτήρα!

Το μάτι του Μεσογειακού αυτού Κυκλώνα είναι εύκολα ορατο δυτικά της Κέρκυρας (αριστερά στη δορυφορική φωτογραφία) Θα πρέπει να τονιστεί πως ουδεμία σχέση έχουν οι Μεσογειακοί Κυκλώνες με Κυκλώνες- Τυφώνες σε άλλα γεωγραφικά πλάτη και μέρη της γης!

Προσοχή!
Πρόσκαιρη αλλά σοβαρή επιδείνωση θα πρέπει να παρουσιάσει ο καιρός τις παρακάτω περιοχές τις επόμενες ώρες του Σαββάτου18/11 (μεσημέρι-απόγευμα) έως και τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19/11
Όσον αφορά στην πιθανότητα εμφάνισης ισχυρών βροχών/καταιγίδων!

Στα Επτάνησα, στου Νομούς: Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Ευρυτανίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φθιώτιδας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για πρόσκαιρα ισχυρές βροχές ή καταιγίδες που λόγω του κορεσμένου από το πολύ νερό έδαφος των τελευταίων ημερών δεν αποκλείεται να οδηγήσουν και σε τοπικές αιφνίδιες πλημμύρες από απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων η ποταμών.

Όσον αφορά στην πιθανότητα εμφάνισης πολύ ισχυρών έως πρόσκαιρα και σφοδρών ανέμων!
Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής πολύ ισχυροί άνεμοι που θα αγγίξουν ή και θα ξεπεράσουν τα 8 και αγγίξουν πρόσκαιρα και τα 9-10 μποφόρ προβλέπεται να επηρεάσουν κυρίως τα Επτάνησα και κυρίως τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, και την Ζάκυνθο, κατά τόπους την Αιτωλοακαρνανία, , την Αχαΐα και την Ηλεία

Για ότι νεότερο ρίχνετε μια τακτική ματιά εδώ!
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου