Καιρός: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για το επερχόμενο κύμα ζέστης (photo)

Καιρός: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για το επερχόμενο κύμα ζέστης (photo)

Θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή η αίσθηση της ζέστης, κατά τη διάρκεια της Τρίτης, όταν και η χώρα μας θα επηρεαστεί από υψηλές θερμοκρασίας. Τι έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

Σημαντικό ρόλο θα παίξει σχετική η υγρασία στο επικείμενο έντονο κύμα ζέστης που θα επηρεάσει προσκαιρα την Τρίτη κυρίως τα κεντρικά και νότια! Θα υπάρξουν περιοχές όπως πχ η Θεσσαλονικη όπου η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις το επόμενο πενθήμερο αλλά η αίσθηση της ζέστης θα διαφέρει απο μέρα σε μέρα! Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση!

Επεξήγηση:

Σε γενικές γραμμές οπως θα δείτε κάνοντας κλικ στο διάγραμμα, όσο πιο πάνω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή βρίσκεται το γράφημα τόσο πιο υψηλό θα πρέπει να είναι το επίπεδο δυσφορίας.

Οταν το γράφημα βρίσκεται κοντά ή λίγο μόνο κάτω από την πορτοκαλί διακεκομμένη γραμμή , η ημέρα αυτή θα πρέπει να κυλήσει με σχετική δυσφορία ενώ αντίθετα αν είναι πολύ πάνω με δυσφορία.

Τέλος αν όλη την ημέρα βρίσκεται κάτω από την διακεκομμένη γραμμή τότε η ζέστη θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα είναι πολύ ευχάριστη!

Το διάγραμμα πρόγνωσης δυσφορίας (πόση ζέστη αισθανόμαστε πραγματικά) θα πρέπει να σας πω ότι είναι καθαρά πειραματικό και είναι συνάρτηση μόνο της θερμοκρασίας και της υγρασίας της ατμόσφαιρας και ισχύει σε περιπτώσεις όπου η θερμοκρασία βρίσκεται πάνω από τους 27 βαθμούς Κελσίου και σχετική υγρασία πάνω από το 40%.

Με εκτίμηση και καλή εβδομάδα!
Σάκης Αρναούτογλου