Προσοχή! Ερχεται νέο κύμα ζέστης σε όλη την Ευρώπη (photos)

Προσοχή! Ερχεται νέο κύμα ζέστης σε όλη την Ευρώπη (photos)

Φθινόπωρο εκτός... κανονικότητας σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με τις καιρικές συνθήκες να εξακολουθούν να θυμίζουν καλοκαίρι. Νέο κύμα ζέστης έρχεται την επόμενη εβδομάδα...

Ο καιρός εξακολουθεί να κινείται σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Ο υδράργυρος παραμένει σταθερά κολλημένος κοντά στους 30 βαθμούς, ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Κάτι που δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες για τα μέσα του Σεπτέμβρη. Και σύμφωνα με τις προβλέψεις έρχεται νέο κύμα ζέστης από την Αφρική την ερχόμενη εβδομάδα που θα φτάσει μέχρι και την... Πολωνία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά μέσο όρο η θερμοκρασία είναι υψηλότερη αυτόν τον Σεπτέμβρη από τα κανονικά επίπεδα, κατά 4 έως 8 βαθμούς Κελσίνου. Και το κυριότερο; Η θερμοκρασία στα νερά της Μεσογείου παραμένει και αυτή πολύ πιο ζεστή από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Σήμερα, η θερμοκρασία στην Γερμανία αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου, τους 31 στην Πολωνία, τους 33 στη Γαλλία, τους 31 σε Σλοβενία, Ουγγαρία, ενώ οι Ισπανοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα συνθήκες... καύσωνα με τον υδράργυρο να είναι κολλημένος στους 36 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι υψηλές θερμοκρασίας μέσα Σεπτεμβρίου δεν θα συνεχιστούν απλά, αλλά θα... κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την έλευση ενός ακόμη πιο θερμού κύματος αερίων μαζών από την Αφρική.

Δείτε στην γκάλερι την εικόνα της Ευρώπης με τις θερμοκρασίες που επικρατούν σήμερα Τετάρτη.