Προσοχή για τις επόμενες 24 ώρες! Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (χάρτες)

Προσοχή για τις επόμενες 24 ώρες! Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (χάρτες)

Η είσοδος του ψυχρού μετώπου στον ελλαδικό χώρο βρίσκεται προ των πυλών και με έκτακτη ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου σπεύδει να προειδοποιήσει για τα φαινόμενα που θα το συνοδεύουν. 

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ με ανάρτησή του στη σελίδα του στο Facebook, προειδοποιεί για τους θυελλώδεις ανέμους που θα συνοδεύουν αυτό το ψυχρό μέτωπο, οι οποίοι όχι μόνο θα ρίξουν τη θερμοκρασία έως και δέκα βαθμούς, αλλά είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων κλπ.

Μάλιστα, ανέβασε και τους σχετικούς χάρτες με τις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Αναλυτικά η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΦΟΔΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ΤΕΤΑΡΤΗ) ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΠΕΜΠΤΗ)ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Κάντε κλικ στους χαρτες για να δειτε αν η περιοχή σας θα επηρεαστεί και ποιες ώρες (πάνω δεξιά στον χάρτη) απο το πέρασμα αυτών των πολύ ενισχυμένων βοριάδων που ευτυχώς θα έχουν εξασθενήσει μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης!

Για καλό και για κακό λοιπον εκείνες τις ώρες:
- Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
- Στην περιπτωση που είναι να περάσουμε απο γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκινητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
- Οταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
- Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκλίνουν της πορείας τους! .
- Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
- Αποφεύγουμε οποιδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοητους λόγους!
Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε αν θέλετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook εδώ;
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Δείτε στη γκάλερι τους χάρτες με τις περιοχές που θα πληγούν από ισχυρούς ανέμους: