Διπλή πολική εισβολή και δριμύ ψύχος -τουλάχιστον- μέχρι τις 10 Γενάρη (photos)

Διπλή πολική εισβολή και δριμύ ψύχος -τουλάχιστον- μέχρι τις 10 Γενάρη (photos)

Στον... πάγο όλη η Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου, καθώς μετά την ψυχρή εισβολή της Πέμπτης, ακολουθεί και δεύτερη από την ερχόμενη Δευτέρα...

Ο χειμώνας φαίνεται ότι έχει αποφασίσει φέτος να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα και ήδη το έχει αποδείξει σε πολλές περιοχές, όμως αυτό που ακολουθεί από την Πέμπτη και για μια εβδομάδα, αναμένεται να καταγραφεί στα χρονικά ως μια από τις πιο δυνατές καταβάσεις ψύχους για τη χώρα μας.

Στους χάρτες με τις αέριες μάζες θα δείτε τον τρόπο με τον οποίο το πολικό ψύχος θα καταφέρει να περάσει πάνω από την Ελλάδα, ρίχνοντας τον υδράργυρο ακόμα και στους -15 με -20 βαθμούς στα βουνά της βόρειας Ελλάδας, ενώ ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, από την Πέμπτη και μετα η θερμοκρασία -κυρίως τις βραδινές ώρες- θα κυμαίνεται στα όρια του μηδενός ή ακόμα και έναν - δύο βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ως προς τις χιονοπτώσεις, υποψηφιότητα για χιονόπτωση και όχι χιονόστρωση θέτει και το κέντρο της Αθήνας Πέμπτη βράδυ ξημερώματα Παρασκευής, ενώ στα λευκά θα ντυθούν πολλές πεδινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, από το ύψος της Βοιωτίας και βορειότερα. Φυσικά, θα χιονίσει και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης, όμως για την ένταση και τη διάρκεια αυτών των χιονοπτώσεων θα «μιλήσουν» οι λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής, καθώς ακόμα και σήμερα, δύο 24ωρα πριν την κάθοδο της πολικής εισβολής, τα προγνωστικά μοντέλα καιρού εμφανίζουν σημαντικές αλλαγές στα στοιχεία τους.

Το μόνο βέβαιο, λοιπόν και το οποίο δεν αλλάζει, είναι η κάθοδος του ψύχους που θα δημιουργήσει συνθήκες χιονοπτώσεων σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα από τις 3 έως τις 10 Ιανουαρίου.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες στην γκάλερι...