Οδηγοί προσοχή! Εκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για την παγωμένη βροχή! (Photos)

Οδηγοί προσοχή! Εκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για την παγωμένη βροχή! (Photos)

Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τους οδηγούς και όχι μόνο, καθώς το φαινόμενο της παγωμένης βροχής κάνει την εμφάνισή του αυτές τις ώρες σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. 

Το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται Black Ice έχει ως αποτέλεσμα η βροχή που πέφτει να παγώνει ακαριαία στο έδαφος, συναντώντας θερμοκρασίες αρνητικές και να δημιουργεί έτσι ολισθηρό οδόστρωμα. Ηδη έχουν παρατηρηθεί πολλά ατυχήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Προσοχή σ' αυτούς που βρίσκονται ή κινούνται στην περιοχή Βασιλικά της Θεσσαλονίκης (αλλά και στις γύρω περιοχές) στο πολύ σπάνιο πραγματικά φαινόμενο της παγωμένης βροχής (black ice) . Και τι σημαίνει αυτό? Η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή είναι γύρω στον -1 βαθμό, και σαν κερί παγώνει ακαριαία κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους, και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ! Αναφέρετε σας παρακαλώ αν και στην περιοχή σας παρατηρείται αυτο το πολύ επικίνδυνο φαινόμενο!
Φωτο: Στ. Γεροθανάσης

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Δείτε στην γκάλερι τις φωτογραφίες: