Καιρός: Προσοχή! Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τους θυελλώδεις ανέμους (photos)

Καιρός: Προσοχή! Η έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τους θυελλώδεις ανέμους (photos)

Εκτακτη προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου για την επιδείνωση του καιρού και τους θυελλώδεις ανέμους που αναμένεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα...

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ ανέβασε και τους σχετικούς χάρτες στη σελίδα του στο Facebook, με τις περιοχές που θα έχουν τους πιο ισχυρούς ανέμους και τα πιο ισχυρά φαινόμενα.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/3 ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΒΡΟΧΕΣ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!

Φιλες και φίλοι!
Κάντε κλικ στους χάρτες για μεγέθυνση και να δειτε αν η περιοχή σας θα επηρεαστεί και ρίξτε σας παρακαλώ μια ματιά στην επεξήγηση στον τίτλο!

Οσον αφορά στις περιοχές με τους πιο ενισχυμένους ανέμους (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής)ι::
- Οδηγούμε με μειωμένη ταχύτητα γιατί οι ριπές του ανέμου που εισέρχονται κάτω από το αυτοκίνητο μπορεί να δυσκολέψουν το φρενάρισμα και κατά συνέπεια τον έλεγχο του οχήματος.
- Στην περιπτωση που είναι να περάσουμε απο γέφυρες, τα μάτια μας δεκατέσσερα στα αυτοκινητα που τραβάνε τροχοσπιτο ή οτιδήποτε άλλο!
- Οταν είναι να προσπεράσουμε φορτηγά ή λεωφορεία κλπ θα πρέπει να γνωρίζουμε οτι με το που θα το προσπεράσουμε, οι ριπές του αέρα μπορεί και να μας ξαφνιάσουν δυσάρεστα γιαυτό και κρατάμε γερά το τιμόνι!
- Δίνουμε περισσότερο χώρο, (κρατώντας απόσταση ασφαλείας) στους ποδηλάτες, τους μοτοσυκλετιστές και γενικά σε ογκώδη οχήματα καθώς οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να τους παρασύρουν ευκολότερα και να παρεκλίνουν της πορείας τους! .
- Δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα, στύλους, διαφημιστικές πινακίδες-επιγραφές κλπ
- Αποφεύγουμε οποιδήποτε φορτίο στην οροφή του αυτοκινήτου μας για ευνοητους λόγους!
Καθώς οι πολύ ισχυροί βοριάδες θα μας απασχολήσουν έως και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν και αναλογοι προγνωστικοί χάρτες καθημερινά!
Για οτιδήποτε νεότερο ρίχνετε αν θέλετε μια ματιά στη σελίδα μου στο facebook εδώ;
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή
ΚΙΝΑΛ