Καιρός Πάσχα 2019: Αυτή είναι η πρώτη εικόνα για την Κυριακή του Πάσχα (vids)

Καιρός Πάσχα 2019: Αυτή είναι η πρώτη εικόνα για την Κυριακή του Πάσχα (vids)

Από σήμερα τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα ξεκινούν να δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα...

Ποια είναι η πρώτη ένδειξη;

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις σημερινές πληροφορίες ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η αστάθεια θα περιοριστεί στα ορεινα, ενώ η θερμοκρασία μετά την πτώση της ερχόμενης εβδομάδας δείχνει πως θα ανεβεί αρκετά, φτάνοντας στα δυτικά και νότια ακόμα και τους 25 βαθμούς.

Ανήμερα, πάντως, Κυριακή του Πάσχα εμφανίζεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στα σημερινά στοιχεία, το οποίο αν όντως επιβεβαιωθεί ως πρόγνωση -είναι πάρα πολλές οι μέρες μέχρι τότε και σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές- δείχνει ικανό να προκαλέσει βροχοπτώσεις.

Στον χάρτη που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε αναλυτικά την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα:

Στον επόμενο χάρτη θα δείτε αναλυτικά την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων πάνω από τον ελλαδικό χώρο μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα:

Και τέλος, στον επόμενο χάρτη θα δείτε τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπου είναι εμφανέστατη η αλλαγή στους χρωματισμούς προς το πιο ζεστό, από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά.