Καιρός Πάσχα 2019: Μίνι ανατροπή και πιθανότητα βροχών την Κυριακή του Πάσχα (vids)

Καιρός Πάσχα 2019: Μίνι ανατροπή και πιθανότητα βροχών την Κυριακή του Πάσχα (vids)

Εδώ και μέρες τα προγνωστικά μοντέλα καιρού δίνουν τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Πάσχα, πλην όμως οι αλλαγές από μέρα σε μέρα είναι πολλές και σημαντικές και μια τέτοια εμφανίζουν σήμερα...

Μια αλλαγή που στα πρωινά τρεξίματα του GFS θέλει την τάση του καιρού να διατηρείται θετική κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά να χαλάει από το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα σ' ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

Οπως μπορείτε να δείτε καθαρά στο τρέξιμο του καιρικού μοντέλου, στον χάρτη που ακολουθεί, παρατηρείται η εμφάνιση βαρομετρικού χαμηλού που συνοδεύεται από βροχές σε ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Ελλάδας, αλλά και της βόρειας χώρας, την Κυριακή του Πάσχα:

Επαναλαμβάνουμε, πάντως, πως τα στοιχεία θα παρουσιάζουν σχεδόν καθημερινά αλλαγές, και περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο οριστικά.

Σε σχέση, πάντως με τις θερμοκρασίες, δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή και από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ο υδράργυρος θα ανεβεί αισθητά φτάνοντας σε πολλές περιοχές και τους 26-27 βαθμούς.

Δείτε την εξέλιξη των θερμοκρασιών στον ακόλουθο χάρτη: