Καιρός: Θέλει προσοχή το βράδυ της Κυριακής! Καρέ καρέ η επερχόμενη κακοκαιρία (video)

Καιρός: Θέλει προσοχή το βράδυ της Κυριακής! Καρέ καρέ η επερχόμενη κακοκαιρία (video)

Η μεσημεριανή ανανέωση των στοιχείων των προγνωστικών μοντέλων καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία που θα πλήξει με σφοδρότητα και την Ιταλία και η πρώτη εικόνα για την Κυριακή των εκλογών...

 

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή -σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία- καθώς το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα οργανωθεί και θα πλήξει με σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες την Ιταλία από το πρωί της Κυριακής, αναμένεται -αν και εξασθενημένο- να προκαλέσει έντονα φαινόμενα και στη χώρα μας από το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού; Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με τη δυτική και τη βόρειοδυτική Ελλάδα να θέτουν υποψηφιότητα για υψηλά ποσοστά υετού και χιλιοστά υετού που δεν αποκλείεται κατά τόπους να ξεπεράσουν και τα 600. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως αν υπάρξουν ραγδαιότητες και αυτό το νερό πέσει σε μικρό χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ακόμη και πλημμυρικών φαινομένων, οπότε θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού το πέρασμα το ισχυρό θα πραγματοποιηθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε στον χάρτη που ακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου και παρατηρήστε τις περιοχές που με κόκκινο χρώμα θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο βροχών. Στον ίδιο χάρτη και περνώντας οι μέρες θα δείτε πως από την μεθεπόμενη εβδομάδα και βαδίζοντας προς τις εκλογές ο καιρός θα βελτιωθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και η πρώτη εικόνα για την Κυριακή των εκλογών δείχνει άκρως θετική και... ηλιόλουστη: