Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση απ' τον Σάκη Αρναούτογλου για την επιδείνωση του καιρού (Photos)

Καιρός: Εκτακτη προειδοποίηση απ' τον Σάκη Αρναούτογλου για την επιδείνωση του καιρού (Photos)

Πιστός στο ραντεβού του, πριν από κάθε σοβαρή μεταβολή του καιρού, ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει και πάλι πρώτος το στίγμα για την επερχόμενη κακοκαιρία, προειδοποιώντας και για τις περιοχές που είναι πιθανό να πληγούν από έντονα φαινόμενα.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος την προεκλογική του εκστρατεία καθώς κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ για την Ευρωβουλή, δημοσίευσε και τους χάρτες το πέρασμα της κακοκαιρίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, ημέρα που θα είναι γενικευμένα τα φαινόμενα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου στην προειδοποίησή του για την επερχόμενη κακοκαιρία:

Μεταβολή του καιρού κυρίως απο τη Δευτέρα!
Κάντε κλικ πάνω στους χάρτες για μεγέθυνση!

Καλός γενικά καιρός προβλέπεται κατά τη διάρκεια του Σαββάτου σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα ενώ πιθανότητα για τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει για τα ορεινά ημιορεινά τμήματα της Πελοποννήσου αλλά και αυτά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στα πελάγη και θα παραμείνουν γενικά εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές. Ο υδράργυρος θα ανέλθει αργά το μεσημέρι γύρω στους 25 με 27 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα τοπικά στη Θεσσαλία την Ανατολική στερεά και την κεντρική Μακεδονία και λίγο παραπάνω και γύρω στους 23 με 25 και 26 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Την Κυριακή αναμένεται κατά διαστήματα αυξημένη συννεφιά στα δυτικά κεντρικά και τα βόρεια. Ποιες περιοχές δίνουν υποψηφιότητα για τοπικές βροχές εύκολα διακρίνονται στο προγνωστικό χάρτη της Κυριακής όμως διαβάστε σας παρακαλώ με προσοχή την επεξήγηση στον τίτλο. Θα επικρατήσουν Νότιοι άνεμοι όχι πάνω από 3 με 4 τοπικά έως και 5 μποφόρ εκτός από τα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου εκεί οι Νότιοι άνεμοι δεν αποκλείεται να αγγίζουν τα 5 με 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει στα επίπεδα της Κυριακής. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία μεταβολή του καιρού αναμένεται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας στις περισσότερες περιοχές κυρίως της δυτικής κεντρικής και Βόρειας χώρας. Για περισσότερες λεπτομέρειες ρίξτε μία ματιά προγνωστικό χάρτη βροχής της Δευτέρας και διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στον τίτλο. Οι Νότιοι άνεμοι θα διατηρηθούν αγγίζοντας τα 5 με 6 μποφόρ κατά τόπους στα δυτικά και τα ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές ΕΚΤΟΣ από τα νότια και ανατολικά νησιωτικά τμήματα όπου εδώ προβλέπεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή- ΚΙΝΑΛ

Δείτε στην γκάλερι τους χάρτες του Σάκη Αρναούτογλου: