Καιρός: Καρέ - καρέ το πέρασμα της τριήμερης κακοκαιρίας! Πότε θα χτυπήσει 30άρια η θερμοκρασία (videos)

Καιρός: Καρέ - καρέ το πέρασμα της τριήμερης κακοκαιρίας! Πότε θα χτυπήσει 30άρια η θερμοκρασία (videos)

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες της Κυριακής αναμένεται η επιδείνωση του καιρού με τη Δευτέρα να είναι η πιο δύσκολη μέρα με γενικευμένα φαινόμενα σε όλη (σχεδόν) την Ελλάδα.

Και τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία του Σαββάτου επιμένουν για την πιθανότητα να σημειωθούν έντονες βροχές, αλλά και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, από το βράδυ της Κυριακής και καθ' όλη τη διάρκεια της Δευτέρας.

Η Δυτική και η Βόρεια Ελλάδα θέτουν υποψηφιότητα για τα πιο έντονα φαινόμενα, δίχως να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να σημειωθούν χαλαζοπτώσεις, κάτι που σίγουρα (αν επιβεβαιωθεί η προοπτική) θα είναι αρνητικό για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη, με τον καιρό να βελτιώνεται ουσιαστικά από την Πέμπτη και ακόμα περισσότερο το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα αρχίσει να ανεβαίνει σημαντικά η θερμοκρασία.

Στον χάρτη που ακολουθεί θα δείτε τη σημερινή ανανέωση του προγνωστικού μοντέλου GFS, καταγράφοντας το πέρασμα της κακοκαιρίας πάνω από την Ελλάδα. Θα δείτε πώς ξεκάθαρα καταγράφεται η βελτίωση του καιρού από το επόμενο Σαββατοκύριακο και η διεξαγωγή των εκλογών της 26ης Μαΐου με καλοκαιρινό καιρό και θερμοκρασίας... μπάνιου στη θάλασσα.

Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των θερμοκρασιών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τις επόμενες ημέρες λόγω της κακοκαιρίας, αλλά από το Σάββατο και μετά θα παρουσιάσει κατακόρυφη άνοδο φτάνοντας τα μεσημέρια -τοπικά- και τους 30 βαθμούς. Και αυτή η κατάσταση -θερμοκρασιακά- θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή των εκλογών.