Καιρός: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τριαντάρια και... βάλε!

Καιρός: Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τριαντάρια και... βάλε!

Επιβεβαιώνει πλήρως και ο Σάκης Αρναούτογλου τα προγνωστικά στοιχεία που θέλουν το πρώτο κύμα ζέστης να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, με δηλώσεις του στο Newsit.gr, τόνισε πως ο καιρός θα είναι πολύ, πολύ ζεστός κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 30 βαθμούς, για πρώτη φορά φέτος.

«Ο καιρός θα παραμείνει υγρός και ζεστός στις περισσότερες περιοχές και, κυρίως, στα ανατολικά και τα νότια. Όσο πιο δυτικά και βόρεια αναμένεται και σήμερα Τρίτη, αλλά και την Τετάρτη άστατος καιρός.Από αυτόν τον άστατο καιρό θα σχηματίζονται σύννεφα τα οποία θα δίνουν μπόρες, βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο κομμάτι της δυτικής και κυρίως της κεντρικής και της βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας, δηλαδή στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία, θα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για μπόρες, βροχές και καταιγίδες και, κυρίως, το μεσημέρι και το απόγευμα και όχι μόνο. Δεν φαίνεται να έχουμε κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς ανέμων. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα στην ανατολική και τη νότια χώρα» τόνισε ο Σάκης Αρναούτογλου και συνέχισε: «Στη βορειοδυτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά, εκεί όπου θα εκδηλώνονται τα φαινόμενα, θα έχει περισσότερη ψύχρα», ενώ όσο βαδίζουμε προς το σαββατοκύριακο ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά και σε αυτές τις περιοχές, όπου θα είναι άστατος και η θερμοκρασία δείχνει προς τα τέλη της εβδομάδας και προς τις αρχές της επόμενης ότι θα παρουσιάσει μία βαθμιαία άνοδο, αρκετά αισθητή και μάλιστα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, ίσως παρατηρηθούν και θερμοκρασίες πάνω από 30 με 31 βαθμούς Κελσίου».

Σχολιάζοντας το επερχόμενο κύμα ζέστης, ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ ήταν κατηγορηματικός: «Για το πώς θα κυλήσει η επόμενη εβδομάδα μέχρι και τα μέσα της, υπάρχει μια διχογνωμία όσον αφορά στα προγνωστικά στοιχεία. Κάποια στοιχεία θέλουν τον καιρό λίγο πιο άστατο στα δυτικά και τα βόρεια και την επόμενη βδομάδα, κυρίως από τα μέσα και μετά, ενώ στην υπόλοιπη ανατολική και την νότια χώρα, κατά πάσα πιθανότητα, ο καιρός θα διατηρηθεί πολύ, πολύ ζεστός με τριαντάρια και βάλε σε αρκετές, κυρίως κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και όχι μόνο περιοχές»,