Καιρός: «Σημάδια» και τάση ισχυρού καύσωνα «βλέπει» προγνωστικό μοντέλο αμέσως μετά τις εκλογές (photos)

Καιρός: «Σημάδια» και τάση ισχυρού καύσωνα «βλέπει» προγνωστικό μοντέλο αμέσως μετά τις εκλογές (photos)

Φαίνεται ότι ο Ιούλιος... έρχεται «φορτσάτος» καθώς καιρικό προγνωστικό μοντέλο «βλέπει» σοβαρή θερμή εισβολή στη χώρα μας και ισχυρό καύσωνα αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου...

Στην πρώτη φάση της θερμής εισβολής από την Αφρική που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα μελτέμια έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους και η Ελλάδα βρέθηκε εκτός του κύματος καύσωνα που πλήττει τη δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Αρχίζει, ωστόσο, να καταγράφεται στα προγνωστικά καιρικά μοντέλα η τάση για... δεύτερο και ακόμη πιο ισχυρό κύμα καύσωνα, από τις 8 μέχρι και τις 11 Ιουλίου, το οποίο -αν επιβεβαιωθούν αυτές οι πρώτες ενδείξεις- θα «καθίσει» πάνω από την Ελλάδα και θα εκτινάξει τη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με δείχνει το καιρικό προγνωστικό μοντέλο GFS, μέχρι και τις εκλογές η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα, φτάνοντας την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη τους 38, ίσως τοπικά και τους 39 βαθμούς, για να πέσει το Σαββατοκύριακο στους 37.

Ωστόσο, από την Δευτέρα 8 Ιουλίου κάνει την εμφάνισή της η θερμή εισβολή από την Αφρική που -θα δείτε και στην γκάλερι μέρα με τη μέρα- θα οδηγήσει σε σημαντικότατη άνοδο τη θερμοκρασία.

Επαναλαμβάνουμε πως απομένουν αρκετές ημέρες μέχρι τότε, άρα τα δεδομένα από μέρα σε μέρα μπορεί να αλλάζουν.

Η θερμοκρασία, λοιπόν, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα θα αγγίζει και θα ξεπερνά και τους 40 βαθμούς, ενώ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Ιουλίου τα στοιχεία μοιάζουν ανησυχητικά με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 44 και 45 βαθμούς στις κλειστές περιοχές, οπότε και καλό θα είναι να μην επιβεβαιωθούν...

Δείτε στην γκάλερι πως καταγράφεται στο GFS η θερμοκρασία στην Ελλάδα από την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 14 του μήνα.