Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες...

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες...

Σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων μετέτρεψε το έκτακτο δελτίο της επιδείνωσης του καιρού η ΕΜΥ...

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με επικίνδυνα φαινόμενα, τα οποία υποχρέωσαν την ΕΜΥ να εκδώσει νέο έκτακτο δελτίο.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται σε αυτό για τις περιοχές που θα έχουν σφοδρές καταιγίδες:

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με Α.Α. 14/2019 που εκδόθηκε την Τρίτη (15-07-2019), τροποποιείται ως Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

1. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Α. Σήμερα Τρίτη (16-07-2019) από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη
διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Β. Την Τετάρτη (17-07-2019)το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη(17-07-2019).