Καιρός: Καρέ - καρέ η πρώτη «ψυχρή» εισβολή στις αρχές Οκτωβρίου. Αγριεύει ο καιρός... (videos)

Καιρός: Καρέ - καρέ η πρώτη «ψυχρή» εισβολή στις αρχές Οκτωβρίου. Αγριεύει ο καιρός... (videos)

Αλλάζει... άρδην το σκηνικό του καιρού και ο χειμώνας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του εντός της ερχόμενης εβδομάδας!

Ραγδαία θα είναι η επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας και όλα δείχνουν ότι ο Οκτώβριος θα μπει με καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό, κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και πιθανότατα τις πρώτες χιονοπτώσεις στα ορεινά...

Ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε το στίγμα της καιρικής τάσης, καταγράφοντας την πρώτη ψυχρή εισβολή που κάνει την εμφάνισή της για τη νέα χειμερινή περίοδο στην Ευρώπη.

Αυτή την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα στο παρακάτω βίντεο του προγνωστικού μοντέλου GFS. Οπως φαίνεται, τα νότια κράσπεδα αυτής της ψυχρής αέριας μάζας θα καταφέρουν να μπουν στην Ελλάδα, ρίχνοντας τον υδράργυρο έως και 15 σχεδόν βαθμούς κάτω, σε σχέση φυσικά με τα σημερινά επίπεδα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα βαρομετρικά χαμηλά, θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνησή τους προς την Ελλάδα, όπου ξεκάθαρα αναμένεται να μπει η χώρα μας σε μια αρκετά μεγάλη περίοδο εκδήλωσης βροχοπτώσεων. Μάλιστα, θα δείτε στην κίνηση των συστημάτων πως με τα σημερινά στοιχεία αυτά αναμένεται να προκαλέσουν έντονα φαινόμενα (σ.σ. με το κόκκινο χρώμα), όπερ σημαίνει πως θα απαιτηθεί ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή για την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων. Στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να σημειωθούν οι πρώτες χιονοπτώσεις...

Ακολουθήστε μας στο YouTube.