Καιρός: Από τους 28 βαθμούς στους -7 σε 24 ώρες και όλα... άσπρα. Η ενημέρωση του Αρναούτογλου

Καιρός: Από τους 28 βαθμούς στους -7 σε 24 ώρες και όλα... άσπρα. Η ενημέρωση του Αρναούτογλου

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι άκρως αληθινό και συνέβη στο Ντένβερ των ΗΠΑ... Ο Σάκης Αρναούτογλου εξηγεί το φαινόμενο...

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ δεν έκρυψε το... θαυμασμό του για τα καμώματα της φύσης, χαρακτηρίζοντας ασύλληπτη την πτώση της θερμοκρασίας. Αναλυτικά όσα έγραψε:

"Ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου μέσα σ' ένα μόλις 24ωρο σημειώθηκε την χθες στο Ντένβερ των ΗΠΑ!

Από το καλοκαίρι στο χειμώνα μέσα σε 24 ώρες με μια πτώση της θερμοκρασίας έως και πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου βίωσε προχθές και χθές αντίστοιχα το Ντένβερ των ΗΠΑ καθώς μια πολύ ψυχρή μάζα πολικής προέλευσης έριξε τον υδράργυρο απο τους 28,3 βαθμούς την Τετάρτη το μεσημέρι στους -7 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες της Πέμπτης, 10 Οκτωβρίου!

Αν και είναι συνηθισμένη η περιοχή σε απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας, όμως ακόμα και για το Ντένβερ, αυτή η μετάβαση από την πολλή ζέστη στην απόλυτη παγωνιά μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι αρκετά δύσκολη.

Μάλιστα το χιόνι που έπεσε σε συνδυασμό μ' αυτην την ασύλληπτη πτώση της θερμοκρασίας μέσα σ' ένα 24ωρο είναι το περισσότερο που έχει σημειωθεί ποτέ για μήνα Οκτωβρίο από το 1872, τα τελευταία 147 χρόνια δηλαδή, ενώ τότε και η πτώση της θερμοκρασίας σε ένα μόλις 24ωρο ήταν κατά 2 βαθμούς χαμηλότερη από την προχθεσινή, ένα ρεκόρ το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα!

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου
πηγή: snowbrains.com

Δείτε τις φωτογραφίες στην γκάλερι...