Προσοχή! Χειμωνιάζει απ' την επόμενη εβδομάδα! Τάση για διαδοχικές κακοκαιρίες και ψυχρή εισβολή! (videos)

Προσοχή! Χειμωνιάζει απ' την επόμενη εβδομάδα! Τάση για διαδοχικές κακοκαιρίες και ψυχρή εισβολή! (videos)

Ο Οκτώβρης φεύγει και μαζί του παίρνει -οριστικά και αμετάκλητα- το καλοκαίρι, καθώς όλα δείχνουν ότι από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουμε σε καθαρά φθινοπωρινά, αλλά ακόμα και... χειμερινά δεδομένα.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Η κατάρρευση του αντικυκλώνα που εμπόδιζε τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από τη χώρα μας θα ολοκληρωθεί στις 29 Οκτωβρίου και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία θέλουν από τις 30 του μήνα και κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου, ο καιρός να αλλάζει άρδην. Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά δείχνουν διάθεση να περάσουν και πάνω από τη χώρα μας, αφήνοντας αρκετές βροχές, ενώ συνδυαζόμενα με την πρώτη σημαντική πτώση θερμοκρασίας, είναι πολύ πιθανό να σημειωθούν και αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας, ίσως και της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Δείτε πώς θα κινηθούν τα βαρομετρικά χαμηλά στον ελλαδικό χώρο μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου στον ακόλουθο χάρτη:

Βουτιά της θερμοκρασίας...

Ως προς τις θερμοκρασίες, τα... δύσκολα αναμένεται να έρθουν με την έλευση του Νοέμβρη, καθώς από τις 30 Οκτωβρίου και μετά και αρχικά από τη βόρεια Ελλάδα, ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Και τις πρώτες μέρες του Νοέμβρη, φαίνεται ακόμα πιο σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, αφού η ψυχρή εισβολή που θα απασχολήσει τη βόρεια Ευρώπη δείχνει ξεκάθαρη... διάθεση να περάσει και πάνω από τη χώρα μας. Σε δύο δόσεις, ήπιας μορφής στο ξεκίνημα του μήνα και φαίνεται με τα σημερινά στοιχεία, όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη, η χώρα μας να δέχεται μια δεύτερη και πιο έντονη ψυχρή εισβολή από τις 5 Νοεμβρίου και μετά...

Δείτε την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου:

Η εικόνα σε ολόκληρη την Ευρώπη...

Για να έχετε πλήρη εικόνα της κατάστασης που διαμορφώνεται πανευρωπαϊκά, ως προς την αλλαγή του καιρού προς καθαρά χειμερινές συνθήκες από την επόμενη εβδομάδα, δείτε την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων και το πώς από τη... διακοπή της κυκλοφορίας τους πάνω από την Ιταλία, από την ερχόμενη Τετάρτη θα αρχίσουν και πάλι να έρχονται στη χώρα μας:

Και σε επίπεδο κίνησης αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, η ξεκάθαρη αποτύπωση της πρώτης σοβαρής ψυχρής εισβολής:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.