Καιρός: Σε τροχιά προς τη χώρα μας διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά! Δείτε καρέ - καρέ την πορεία τους (Videos)

Καιρός: Σε τροχιά προς τη χώρα μας διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά! Δείτε καρέ - καρέ την πορεία τους (Videos)

Επιδεινώνεται ο καιρός από την Τετάρτη, μετά από ένα μεγάλο διάστημα παρατεταμένης καλοκαιρίας, το οποίο λαμβάνει τέλος, καθώς αναμένονται διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά, ικανά να δώσουν αρκετές βροχές, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία.

Η κατάρρευση του ισχυρού αντικυκλώνα πάνω από τα Βαλκάνια, αποτελεί την αιτία για την αλλαγή της κυκλοφορίας των βαρομετρικών συστημάτων. Το αέρινο... φράγμα που κρατούσε τα χαμηλά βαρομετρικά μέχρι και πάνω απ' την Ιταλία αποτελεί παρελθόν και όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, από την Τετάρτη και για δέκα μέρες τουλάχιστον, θα κατορθώσουν να φτάσουν και στην Ελλάδα, 3-4 χαμηλά, τα οποία θα προκαλούν μικρής ή μεγαλύτερης έντασης κακοκαιρία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη θερμοκρασία, σαφέστατα θα παρουσιάσει αισθητή πτώση σε σχέση με τα σημερινά, καθώς ακόμα και στην Αθήνα θα κυμανθεί κοντά ή έως και λίγο κάτω από τους 20 βαθμούς το μεσημέρι, ενώ το βράδυ κοντά στους 8 με 12, ενώ στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες θα αρχίσουν να καταγράφονται ολοένα και περισσότερες αρνητικές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Δεν δείχνει, πάντως, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία αυτή η ψυχρή εισβολή να είναι σε θέση να προκαλέσει κάτι ακραίο για τα δεδομένα της εποχής στη χώρα μας, μέχρι και τις 10 του Νοέμβρη. Μάλλον σαν... ζέσταμα και προετοιμασία μοιάζει, μιας ήπιας προσαρμογής προς τα ψυχρότερα δεδομένα που θα ακολουθήσουν στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήμερο του μήνα.

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας...