Καιρός: «Θέλει προσοχή τις επόμενες μέρες...»! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Καιρός: «Θέλει προσοχή τις επόμενες μέρες...»! Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (video)

Επιδεινώνεται ο καιρός από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή η κακοκαιρία θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Γιατί προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, ποιες περιοχές θα δέχονται μεγάλα ύψη βροχής για πολλές ημέρες.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ δίνει για μια ακόμη φορά έγκαιρα όλα τα στοιχεία για τη σημαντική επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός, τονίζοντας πως χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή στις περιοχές που θα πέσουν μεγάλα ύψη βροχής. Νέο μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται από την Κυριακή και ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθαρίζει πως τα φαινόμενα θα είναι... εμμονικά για πολλές μέρες.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Εμμονικά τα καιρικά χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις τους το φετινό Νοέμβρη!

Φίλες και φίλοι!

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία εμμονικά χαρακτηριστικά τείνει να πάρει η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην Ευρώπη τον φετινό Νοέμβρη.

Θα πρόκειται στην ουσία για ένα "ατμοσφαιρικό μποτιλιάρισμα" το οποίο θα συνεχίσει να δίνει μεν ευεργετικά αλλά παράλληλα και επικίνδυνα νερά για πολλές ημέρες σε αρκετές περιοχές της δυτικής αλλά και της νότιας Ευρώπης.

Από αύριο μάλιστα σε τροχιά παρατεταμένων και έντονων κατά περιόδους βροχοπτώσεων μπαίνουν αρχικά και τα δυτικά Βαλκάνια (Κροατία, τα δυτικά τμήματα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, το Μαυροβούνιο) και σταδιακά κυρίως από την Πέμπτη και μετά η Αλβανία αλλά και η βορειοδυτική Ελλάδα και στη συνέχεια σχεδόν ολόκληρη η δυτική κυρίως χώρα συνοδεία κατά διαστήματα ισχυρών νοτιάδων!!!

Προσωπικά θεωρώ αναγκαία από τα τέλη κυρίως της εβδομάδας που διανύουμε, μια στοιχειώδη επαγρύπνηση και λήψη μέτρων προφύλαξης από αυτά τα επαναλαμβανόμενα πιθανώς και έντονα καιρικά φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές και όσον αφορά στη χώρα μας κυρίως στα δυτικά τμήματα της! .

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών των επομένων πολλών ημερών θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων.

Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτήσεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη και από τα δελτία καιρού της ΕΡΤ3 αλλά και μέσα από εδώ, τη σελίδα μου στο facebook!»

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ για το διπλό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.