Καιρός: Θέλει μεγάλη προσοχή το επόμενο κύμα κακοκαιρίας! Δείτε καρέ - καρέ τις εξελίξεις (video)

Καιρός: Θέλει μεγάλη προσοχή το επόμενο κύμα κακοκαιρίας! Δείτε καρέ - καρέ τις εξελίξεις (video)

Ως το πιο ισχυρό από όσα κύματα κακοκαιρίας έχουν κάνει μέχρι στιγμής την εμφάνισή τους στην Ελλάδα αυτό το φθινόπωρο, δείχνει να... οργανώνεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει από την Κυριακή.

Σύμφωνα και με τα μεσημεριανά προγνωστικά στοιχεία, από το μεσημέρι της Κυριακής και από τα δυτικά θα αρχίσει σοβαρή επιδείνωση του καιρού και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται επέκταση των φαινομένων που θα είναι έντονα κατά τόπους, σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας «κουβαλά» μεγάλα ύψη βροχής και γι' αυτό θα πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες των περιοχών που θα βρεθούν στο «στόχαστρό» του, ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή.

Και τούτο, διότι έχοντας προηγηθεί και σήμερα και τα επόμενα 24ωρα αρκετές βροχοπτώσεις, σε συνέχεια εκείνων των προηγούμενων ημερών, το κορεσμένο έδαφος δύσκολα θα μπορέσει να απορροφήσει τους όγκους νερού που θα πέσουν από την Κυριακή και μέχρι την Τρίτη. Οπότε, δεν αποκλείεται να προκύψουν νέα πλημμυρικά φαινόμενα...

Δείτε στο βίντεο όσα καταγράφονται από τα μεσημερινά προγνωστικά δεδομένα για την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών πάνω από την Ελλάδα, όπου συγκρίνοντας κανείς το πέρασμα της κακοκαιρίας των επόμενων ωρών, με εκείνο που θα συμβεί από την Κυριακή και μετά, διαπιστώνει τη διαφορά στη δυναμική τους:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.