Καιρός: Ο «τραγικός» χάρτης χιονοκάλυψης της Ελλάδας μέχρι τις 29 Δεκέμβρη και η τάση έως 3 Γενάρη (video)

Καιρός: Ο «τραγικός» χάρτης χιονοκάλυψης της Ελλάδας μέχρι τις 29 Δεκέμβρη και η τάση έως 3 Γενάρη  (video)

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, έρχεται και η Πρωτοχρονιά, αλλά ο χειμώνας δεν λέει να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα... Απογοητευτικός ο χάρτης χιονοκάλυψης μέχρι τις 3 Γενάρη.

Βέβαια, οφείλουμε να τονίσουμε πως η φετινή καιρική... ανυπαρξία σοβαρών χειμερινών συνθηκών, δεν αφορά μόνο στη χώρα μας, αλλά σχεδόν στο σύνολο της Ευρώπης, αφού ακόμα και στην Σκανδιναβία τα πράγματα κυλούν μέχρι στιγμής πολύ χειρότερα απ' τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ειδικά μέχρι και τα Χριστούγεννα είναι σχεδόν πανευρωπαϊκή η απουσία χιονοπτώσεων, ενώ κάτι φαίνεται να αλλάζει από τις 29 Δεκεμβρίου και μετά, αφού τα μεσημεριανά στοιχεία θέλουν την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή να κατορθώνει να κάνει την είσοδό της και στην Ελλάδα.

Βέβαια, μένει αυτό να επιβεβαιωθεί και στα τρεξίματα των επόμενων ημερών, αλλά η τάση διατηρείται και αυτό είναι σημαντικό...

Δείτε στο βίντεο τον χάρτη χιονοκάλυψης της Ευρώπης από σήμερα και μέχρι τις 3 Γενάρη όπου για την Ελλάδα είναι απολύτως απογητευτικός ακόμα και για τους χειμερινούς μας προορισμούς μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου, οπότε αρχίζει κάτι να κινείται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα...

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.