Καιρός: Καρέ - καρέ η τάση για ψυχρή εισβολή και... χιόνια (;) από τις 28 Δεκεμβρίου (Photos)

Καιρός: Καρέ - καρέ η τάση για ψυχρή εισβολή και... χιόνια (;) από τις 28 Δεκεμβρίου (Photos)

Μπορεί τα Χριστούγεννα να τα γιορτάζουμε με καλές και ήπιες καιρικές συνθήκες, φαίνεται όμως πως βαδίζοντας προς την Πρωτοχρονιά ο χειμώνας θα προσπαθήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στη χώρα μας...

Εδώ και μέρες τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα εμφανίζουν την τάση για αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, σε ό,τι έχει να κάνει τουλάχιστον με τις θερμοκρασίες, με την επικράτηση ενός πιο ψυχρού σεναρίου, ουσιαστικά του πρώτου για τον φετινό χειμώνα.

Θα δείτε, άλλωστε και στους χάρτες με την κίνηση των αερίων μαζών πως από τις 27 Δεκεμβρίου και μέχρι την Πρωτοχρονιά, εμφανίζεται η χώρα μας να δέχεται μια πρώτη ψυχρή αέρια μάζα, που αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, θα είναι ικανή να ρίξει σημαντικά τη θερμοκρασία.

Το αν αυτή η ψυχρή εισβολή αποδειχθεί σοβαρή ή όχι και για ποιες περιοχές της χώρας, αλλά και αν θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις και σε ποιες περιοχές, θα το γνωρίζουμε τα επόμενα 24ωρα, αφού επικρατεί διχογνωμία στα καιρικά μοντέλα σχετικά με το πού τελικά θα... καθίσει η μπίλια, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία που «διεκδικούν» την κάθοδο αυτού του αυλώνα.

Δείτε στην γκάλερι τους χάρτες των ψυχρών αερίων μαζών από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.