Καιρός: Πού θα χιονίσει μέχρι την Πρωτοχρονιά! Δείτε καρέ - καρέ την εξέλιξη της χιονοκαιρίας (video)

Καιρός: Πού θα χιονίσει μέχρι την Πρωτοχρονιά! Δείτε καρέ - καρέ την εξέλιξη της χιονοκαιρίας (video)

Ακόμσ πιο έντονη ψυχρή εισβολή, με αέριες μάζες πολικής προέλευσης, δείχνουν τα σημερινά στοιχεία πως υπάρχει πιθανότητα να φτάσει ως τη χώρα μας, από τις 9 Γενάρη...

Μπήκαμε για τα καλά στην... τροχιά της καθόδου της πρώτης σοβαρής ψυχρής εισβολής στην Ελλάδα και μέχρι το βράδυ αναμένεται να καλύψου οι ψυχρές αέριες μάζες το σύνολο της χώρας, ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία.

Παράλληλα, αναμένεται να κλείσει ο καιρός στα ανατολικά προσήνεμα και να ξεκινήσουν ισχυρές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά και πολλές ημιορεινές περιοχές στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες, την Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Κρήτης, ενδεχομένως και των Κυκλάδων.

Οπως θα δείτε στον χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, θα ακολουθήσει και δεύτερη ψυχρή εισβολή από την Πρωτοχρονιά, ενώ πολικής προελευσης μάζες δείχνουν διάθεση να κατεβούν στην Ευρώπη και να φτάνουν έως και την Ελλάδα από τις 9 Γενάρη και για ένα 4ήμερο. Ουσιαστικά, εύκολα μπορείτε να παρατηρήσετε πως από σήμερα και μέχρι τις 13 Γενάρη θα επικρατούν στη χώρα μας καθαρά χειμωνιάτικες συνθήκες, σε επίπεδο θερμοκρασιών.

Τώρα, ως προς τις περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο του χιονιά και θα δουν... άσπρη μέρα, μπορείτε να τις δείτε στον ακόλουθο χάρτη. Με τις μωβ αποχρώσεις καταγράφονται οι χιονοπτώσεις και θα διαπιστώσετε την εμμονή του καιρού προς τις ανατολικές προσήνεμες στο Αιγαίο, περιοχές, που θα δεχτούν σημαντικές ποσότητες υετού, ο οποίος στα ημιορεινά και ορεινά θα πέφτει με τη μορφή χιονιού και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα με τη μορφή βροχής ή χιονόνερου.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.