Καιρός: Προσοχή! Χιονοπτώσεις και εντός Λεκανοπεδίου Αττικής τα ξημερώματα. Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (photos)

Καιρός: Προσοχή! Χιονοπτώσεις και εντός Λεκανοπεδίου Αττικής τα ξημερώματα. Η προειδοποίηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη (photos)

Έκτακτη προειδοποίηση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος κάνει λόγο για χιονοπτώσεις ακόμα και εντός Λεκανοπεδίου Αττικής τα ξημερώματα...

Στην ανάλυσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους και πάλι η Αττική θα είναι η πιο ευνοημένη περιοχή της νέας ψυχρής εισβολής...

Τονίζει μάλιστα πως χιονόστρωση θα δουν και τα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο μετεωρολόγος του Open.

Ανάλυση της σημερινο - αυριανής ψυχρής εισβολής μέσα από τους χάρτες των μοντέλων μας...

1. Βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνδιαστεί με τις υψηλές πιέσεις βορειότερα και θα οδηγήσει πολικής προέλευσης αέριες μάζες προς την χώρα μας.

2. Στην ισοβαρική στάθμη των 850hpa περίπου σε 1.5 χιλιόμετρο ύψος πάνω από την μέση στάθμη της θάλασσας η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους -7°C. Με δεδομένο ότι το Αιγαίο βρίσκεται κοντά στους 18 με 20 βαθμούς κελσίου και σε συνδυασμό με την ψυχρή λίμνη που θα περάσει από τα βόρεια και κεντρικά τμήματά του με θερμοκρασίες κοντά στους -30 στην ισοβαρική στάθμη των 500hpa περίπου 5.5 χιλιόμετρα από την μέση στάθμη της θάλασσας θα οδηγήσει σε ενεργοποίηση του lake aegean effect.

3. Ο επιφανειακός άνεμος είναι βορειοανατολικός χωρίς οι εντάσεις του να είναι ιδιαίτερα απαγορευτικές.

4. Η ψυχρή μάζα μπαίνει σε σωστό timing (ξημερώματα αύριο) που αν όλα λειτουργήσουν σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία η περιοχή της Αττικής θα ευνοηθεί πάρα πολύ με τις χιονοπτώσεις να εμφανίζονται ακόμη και εντός του λεκανοπεδίου ενώ χιονόστρωση θα δουν τα βόρεια προάστια (Μαρούσι ή Κηφισιά και πάνω).

Δείτε στην γκάλερι τους προγνωστικούς χάρτες του Κλέαρχου Μαρουσάκη...