Καιρός: Καρέ - καρέ η ψυχρή εισβολή της Κυριακής με... διάθεση για χιόνια και στα πεδινά της Αττικής (videos)

Καιρός: Καρέ - καρέ η ψυχρή εισβολή της Κυριακής με... διάθεση για χιόνια και στα πεδινά της Αττικής (videos)

«Κλείδωσε» η ψυχρή εισβολή που θα απασχολήσει την Ελλάδα από την Κυριακή και φέρνει δριμύ ψύχος στο σύνολο της χώρας, αλλά χιονοπτώσεις μόνο στα ανατολικά προσήνεμα...

Ουσιαστικά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πρόκειται να έχουμε μια επανάληψη της Ζηνοβίας, ως προς τις περιοχές που θα δεχτούν τα πιο έντονα φαινόμενα, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά, δεν αποκλείεται οι χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε ακόμη πιο χαμηλά υψόμετρα.

Τούτο, είναι πιθανό να συμβεί διότι αυτή η ψυχρή εισβολή έρχεται με ακόμα πιο χαμηλές θερμοκρασίες στην ανώτερη ατμόσφαιρα, ικανές με ένα συνδυασμό άλλων συνθηκών, να φέρουν χιονόπτωση ακόμα και σε περιοχές της Αθήνας, πέρα από τα βόρεια προάστια.

Αυτό, αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις ανανεώσεις των δεδομένων των προγνωστικών μοντέλων κατά τη διάρκεια της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Σε αυτή τη φάση, δείτε την κάθοδο του πολικού ψύχους προς τη χώρα μας στον ακόλουθο χάρτη...

Στον επόμενο χάρτη μπορείτε να δείτε τις περιοχές που θα «χτυπήσει» με τις μωβ αποχρώσεις των χιονοπτώσεων, το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας. Είναι σαφής η «εμμονή» στα ανατολικά προσήνεμα και την Αττικοβοιωτία που ακόμα δεν έχει... συνέλθει από τις χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.