Καιρός: Έκτακτο στο... έκτακτο από την ΕΜΥ για τις χιονοπτώσεις (videos)

Καιρός: Έκτακτο στο... έκτακτο από την ΕΜΥ για τις χιονοπτώσεις (videos)

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ για τις χιονοπτώσεις που αναμένονται από σήμερα.

Αναλυτικά όσα αναφερει:

«Μετά την Ανάλυση του Εκτάκτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) της 3ης Ιαν 2020 προβήκαμε χθές σε επικαιροποίηση των δεδομένων , προσθέτοντας νεότερα προγνωστικά στοιχεία και δεδομένα.

Αυτό που προκύπτει από τις σημερινές αναλύσεις των χαρτών (500 & 850 hPa) είναι οτι δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στα προγνωστικά και το κύμα της κακοκαιρίας θα κλιμακωθεί και θα μας επηρεάσει, όπως αναφέρεται στο Έκτακτο Δελτίο (ΕΔΕΚΦ)

Τα ύψη χιονιού εμφανίζονται λίγο περισσότερα στην Αττική καθώς και ο υετός με την μορφή καταιγίδων στα νότια θαλάσσια τμήματα . Δείτε παρακάτω τα 3 βίντεο που ακολουθούν σχετικά με τις περιοχές των χιονοπτώσεων . Τα βίντεο που αναφέρονται στη Κεντρική Ελλάδα παρουσιάζουν τις χιονοπτώσεις ανα 6 ωρο και 3ωρο για νε έχετε πληρέστερη ενημέρωση .

Πριν κλείσω σας υπενθυμίζω οτι περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το 24ωρο στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Σας συστήνουμε επίσης να λαμβάνετε υπόψη σας τις οδηγίες της ΓΓΠΠ για τα φαινόμενα που περιγράψαμε παραπάνω. Η επιλογή για την ασφαλή σας επιστροφή, χωρίς να δυσκολεύετε τους άλλους, ανήκει αποκλειστικά σε σας . Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΜΥ λαμβάνει υπόψη της όλα τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία και μετά από σχετική αξιολόγησή τους, εκδίδει τα ειδικά δελτία πρόγνωσης και προειδοποιήσεων, καθώς και τη σχετική ανάλυση της προβλεπόμενης εξέλιξης του καιρού.

Χρόνια Πολλά και Φωτεινά !

Θεόδωρος Ν. Κολυδάς

Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ».