Καιρός: Σύντομη... ανάπαυλα πριν την επόμενη ψυχρή εισβολή! Η τάση μέχρι 22 Γενάρη (videos)

Καιρός: Σύντομη... ανάπαυλα πριν την επόμενη ψυχρή εισβολή! Η τάση μέχρι 22 Γενάρη (videos)

Διατηρείται η τάση που θέλει το σκηνικό του καιρού στην Ελλάδα να διατηρείται αρκετά χειμωνιάτικο μέχρι -τουλάχιστον- και λίγο πριν το τέλος του Γενάρη!

Σε μια σύντομη -όπως φαίνεται- καιρική... ηρεμία, αναμένεται να μπει η χώρα μας μέχρι και τις 15 Γενάρη, βγαίνοντας από μια αρκετά σοβαρή ψυχρή εισβολή...

Τα καιρικά προγνωστικά μοντέλα αρχίζουν -ήδη- να βλέπουν την επόμενη ψυχρή εισβολή, την οποία χρονολογούν κοντά στις 18 με 20 Γενάρη και με τα σημερινά τουλάχιστον στοιχεία, μοιάζει να είναι σχεδόν πανευρωπαϊκή και με αρκετά μεγάλη διάρκεια.

Ασφαλώς και είναι πολύ νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, όμως μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο χάρτη πώς καταγράφεται σήμερα η τάση, ως προς την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη:

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν εκείνο το χρονικό διάστημα που κάνει ξανά την εμφάνισή της ψυχρή εισβόλη, φαίνεται πως θα συνοδευτεί και από κακοκαιρία που σε αντίθεση με όσα έγιναν τις δύο προηγούμενες φορές, δεν θα απασχολήσει μόνο τα ανατολικά προσήνεμα, αλλά σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη πώς καταγράφεται σήμερα η κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων πάνω από τη χώρα μας. Εξυπακούεται πως πρόκειται για απλή καταγραφή της τάσης των σημερινών στοιχείων του συγκεκριμένου προγνωστικού μοντέλου, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως για το επίμαχο χρονικό διάστηκα από τις 17 Γενάρη και μετά θα προκύψουν, όσο πλησιάζουμε προς τα εκεί, πολλές και σημαντικές αλλαγές.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.