Καιρός: Διατηρείται η τάση για... ψυχρό τρίτο δεκαήμερο Γενάρη! Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα (video)

Καιρός: Διατηρείται η τάση για... ψυχρό τρίτο δεκαήμερο Γενάρη! Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα (video)

Σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα εστιάζεται το καιρικό ενδιαφέρον για την επερχόμενη κακοκαιρία που «κουβαλάει» αρκετά μεγάλα ύψη βροχής, ενώ διατηρείται και η τάση για αλλαγή του καιρού προς το... ψυχρότερο, από τις 20 Γενάρη!

Ο χειμώνας είναι μπροστά και σίγουρα έχει πολλά «ψωμιά», αφού ακόμα και για περιοχές της βόρειας Ευρώπης που παραδοσιακά τέτοια εποχή έπρεπε να είναι σκεπασμένες με χιόνι δεν έχει εμφανιστεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη χώρα μας, πάντως, αναμένεται να διατηρηθεί θερμοκρασιακά ήπιος ο καιρός μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου. Τότε, εξακολουθεί να διαφαίνεται μια τάση για να αλλάξει κάτι προς το ψυχρότερο. Το πόσο ψυχρότερο μπορεί να είναι αυτό, σίγουρα δεν μπορεί να προκαθοριστεί από τώρα. Και επειδή γράφτηκαν πολλά και διάφορα τις τελευταίες ώρες για -10 και -12 πάνω από Αθήνα και Αττική, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει πουθενά, αφού αυτές οι θερμοκρασίες αφορούν στην ανώτερη ατμόσφαιρα και δεν είναι θερμοκρασίες επιφανείας εδάφους. Και οπως θα δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη, εξακολουθεί το GFS να... βλέπει μια ψυχρή εισβολή, αλλά ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για τα ποιοτικά της στοιχεία, καθώς δεν έχει «κλειδώσει» καν η κάθοδος των ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα συστήματα κακοκαιρίας, αν εξαιρέσει κανείς την επερχόμενη που θα απασχολήσει -σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- μόνο την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, δεν διαφαίνεται κάτι ιδιαίτερο μέχρι και τις 20 του μήνα:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.