Καιρός: «Πάρνηθα από τα παλιά...»! Απίθανες φωτογραφίες από τη χιονισμένη κορυφή της (photos)

Καιρός: «Πάρνηθα από τα παλιά...»! Απίθανες φωτογραφίες από τη χιονισμένη κορυφή της (photos)

Μετά από πολλές μέρες, ο δρόμος άνοιξε και ο φωτογράφος Δημήτρης Σαγιάκος κατόρθωσε με την παρέα του να φτάσει στην κορυφή της χιονισμένης Πάρνηθας. 

Το αποτέλεσμα αυτής της νυχτερινής -μάλιστα- ανάβασης στο χιονισμένο βουνό είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και αποτυπώνεται ανάγλυφα στις απίστευτες φωτογραφίες που ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία με το ακόλουθο κείμενο που ανήρτησε:

Πάρνηθα απο τα παλιά...

Εχτές το βράδυ πραγματοποιήθηκε εξόρμηση στην ευρύτερη περιοχή της κορυφής "Όρνιο". Ο δρόμος είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία μετά την διασταύρωση στο καζίνο μόλις λίγο πρίν, έτσι ίσως και να υπήρξαμε οι πρώτοι επισκέπτες της Πάρνηθας με όχημα πάνω απο το καταφύγιο ύστερα απο πολλές μέρες απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων.

Φυσικά οι βραδυνές εξορμήσεις σε χιονοσκεπή τοπία, σχεδόν πάντα κρύβουν λίγη περισότερη μαγεία απο ότι οι πρωινές. Το χιόνι πάρα πολύ σε σημεία ίσως έφτανε και τα 2,5 με 3 μέτρα, και μιλάμε για δέκα μέρες γεμάτες απο την τελευταία μέρα χιονόπτωσης. Τα τοπία μαγικά ενώ μας υποδέχτηκαν και αρκετά αξιολάτρευτα τετράποδα...

Η αρχή έγινε με μια παρέα τριών ελαφιών που περπάταγε χαλαρά στο δρόμο για ώρα εφόσον δε τα πιέζαμε και κρατούσαμε την απόσταση "ασφαλείας". Ωστόσο την παράσταση έκλεψε η guest star της βραδιάς, μια πολύ φιλική (και πονηρή) αλεπού, η οποία είχε διάθεση για παιχνίδι, παρέα, φαγητό αλλά και...σκανταλιάς. Αφού καθόταν για ώρα πολύ κοντά μας, αποφάσισε να πάρει το ένα γάντι μου και να τρέξει μακρυά, ωστόσο λίγο μετά το άφησε και μου "επέτρεψε" να το πάρω πίσω...

Στα του τοπίου και των καιρικών συνθηκών. Πολύ το χιόνι όπως ήδη είπαμε, ενώ στα ξέφωτα υπήρχαν διακυμάνσεις με τεράστιων υψών ανεμοσούρια αλλά και σημεία με ύψωμα που το χιόνι το είχε σκορπίσει ο σφοδρός βοριάς των προηγούμενων ημερών. Εναλλαγές μεταξύ ομίχλης και υψηλής νέφωσης με κομμάτια ξαστεριάς έδωσαν λίγες ώρες αργότερα την θέση τους στον σχεδόν ανέφελο ουρανο ενώ η θερμοκρασία στα 1200μ περίπου στους 0oC με 1οC.

Παρακάτω οι φωτογραφίες απο το σημείο, δείχνουν 'ενα μικρό μέρος απο την ομορφιά που κυριαρχούσε στο τοπίο.


Δείτε στην γκάλερι τις φωτογραφίες του Δημήτρη Σαγιάκου από την κορυφή της Πάρνηθας: