Καιρός: Κάθοδο πολικού ψύχους στην Ευρώπη «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα! Θα φτάσει στην Ελλάδα; (videos)

Καιρός: Κάθοδο πολικού ψύχους στην Ευρώπη «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα! Θα φτάσει στην Ελλάδα; (videos)

Καθημερινά αλλάζουν τα προγνωστικά δεδομένα για το τι τελικά θα συμβεί κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαημέρου του Γενάρη και ιδιαίτερα από τις 25 του μήνα και μετά, με τα ψυχρά σενάρια για κάθοδο ακόμα και πολικού ψύχους στην Ευρώπη να αυξάνονται!

Καθημερινά σας ενημερώνουμε για το τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα σε σχέση με τις μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις τους, οπότε εύκολα θα καταλάβετε, παρακολουθώντας τον παρακάτω προγνωστικό χάρτη καταγραφής των αερίων μαζών, πως σήμερα το μενού έχει κάτι ιδιαίτερα ψυχρό...

Πολικής προέλευσης αέριες μάζες εμφανίζονται από τις 29 Ιανουαρίου να βρίσκουν διέξοδο προς την Ευρώπη και να κατορθώνουν, μάλιστα, να φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα.

Ακόμα και ως τρέξιμο, αυτό που θα δείτε στον χάρτη και τη γκάλερι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού δεν είναι κάτι που για τη χώρα μας μπορούμε να το δούμε συχνά. Πανελλαδικό ψύχος και θερμοκρασίες χιονιού όχι μόνο για ορεινές, αλλά και για πεδινές περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και τις 23-24 του μήνα δεν διαφαίνεται κάτι το ιδιαίτερο -καιρικά- για τη χώρα μας. Οπότε, ως τάση έχει μια λογική να ακολουθήσει κάτι εξαιρετικά ισχυρό. Σε περίπτωση που το σενάριο που εμφανίζεται σήμερα επαληθευτεί, θα δείτε στον παρακάτω χάρτη πως θα είναι ικανό να προκαλέσει -πάντα σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και μόνο αυτά- χιονοπτώσεις από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Φυσικά, τίποτα απ' όλα αυτά μπορεί να μην επιβεβαιωθεί, όπως μπορούν να επιβεβαιωθούν και όλα... Επαναλαμβάνουμε πως κρατάμε την τάση και καταγράφουμε τα δεδομένα που καθημερινά δείχνουν τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Δείτε στην γκάλερι τη φωτογραφία από τον χάρτη χιονοκάλυψης της Ελλάδας την 1η Φλεβάρη: