Καιρός: Εξαφάνιση... χειμώνα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Φλεβάρη. Καρέ - καρέ η εξέλιξη (videos)

Καιρός: Εξαφάνιση... χειμώνα μέχρι το πρώτο δεκαήμερο Φλεβάρη. Καρέ - καρέ η εξέλιξη (videos)

Με εξαίρεση μια μίνι κακοκαιρία που αναμένεται Κυριακή και Δευτέρα να περάσει -πιθανότατα- απ' τη χώρα μας, τίποτα το αξιόλογο δεν δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση για τον καιρό μέχρι και το πρώτο επταήμερο του Φλεβάρη.

Τουλάχιστον, σε σχέση με την κακοκαιρία που προηγήθηκε τις μέρες των εορτών και την ένταση των φαινομένων. Ούτε ακραίο κρύο, ούτε ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα και το πρόβλημα μοιάζει να διατηρείται σχεδόν πανευρωπαϊκά, αφού ο φετινός χειμώνας -τουλάχιστον ως στιγμής- μοιάζει ιστορικός αλλά προς το θερμότερο σενάριο, για πολλές χώρες.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη, όπου ξεκάθαρα αποτυπώνεται η απουσία σοβαρών ψυχρών καταβάσεων προς την Ελλάδα μέχρι και τις 7 Φλεβάρη:

Με τον αντικυκλώνα να «κυριαρχεί» στην κεντρική Ευρώπη, είναι σαφέστατη η τάση στην ακόλουθη κάρτα για την πανευρωπαϊκή απουσία ισχυρών βαρομετρικών συστημάτων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε η Ελλάδα να... γλιτώσει από μια τέτοια συγκυρία. Ως εκ τούτου θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη πως μετά το τριήμερο Κυριακή - Τρίτη που διαφαίνεται μια μίνι κακοκαιρία με βροχές κυρίως και χιόνια στα πολύ ορεινά, το επόμενο σύστημα αχνοφαίνεται για τις 4-5 Φλεβάρη...

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.