Καιρός: Πώς θα κινηθεί η ψυχρή μάζα πάνω απ' την Ελλάδα. Πού θα χιονίσει από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή (video)

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η ψυχρή μάζα πάνω απ' την Ελλάδα. Πού θα χιονίσει από Τετάρτη μέχρι Παρασκευή (video)

Με... εκπτώσεις και στην ένταση του ψύχους, αλλά και σε σχέση με τα φαινόμενα, φτάνει από τις βραδινές ώρες της Τρίτης στην Ελλάδα το ψυχρό μέτωπο που θα αλλάξει τον καιρό μέχρι και την Παρασκευή.

Σαφέστατα και η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και σε σχέση με τα σημερινά ανοιξιάτικα επίπεδα θα καταγραφεί πτώση έως και 15 βαθμών την Πέμπτη, πλην όμως τα σενάρια των προηγούμενων ημερών για ακραίο πολικό ψύχος δεν επιβεβαιώνονται, αφού η πολύ ψυχρή αέρια μάζα κατευθύνεται τελικά (και πάλι) προς την Τουρκία.

Θα δείτε ακριβώς αυτήν την κίνηση του ψυχρού μετώπου στον χάρτη που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Περιθώρια αλλαγών και λεπτομερειών που μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές μετατοπίσεις σε σχέση με τις περιοχές που θα έχουν χιονοπτώσεις, είναι πιθανό να υπάρξουν μέχρι και το βράδυ της Τρίτης. Ομως, με τα σημερινά δεδομένα, φαίνεται πως έστω και για λίγες ώρες ο χιονιάς θα έχει κίνηση από τη βόρεια προς τη νότια Ελλάδα και θα καταφέρει να ντύσει στα λευκά τα ορεινά όλης της χώρας, αλλά και περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα στα κεντρικά και ανατολικά προσήνεμα. Δείτε πώς δείχνουν τα μεσημεριανά προγνωστικά στοιχεία την κίνηση των χιονοπτώσεων πάνω από την Ελλάδα: