Καιρός: Και τώρα τι; Τελείωσε ο χειμώνας; Τι δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση των προγνωστικών μοντέλων (videos)

 Καιρός: Και τώρα τι; Τελείωσε ο χειμώνας; Τι δείχνει η μακροπρόθεσμη τάση των προγνωστικών μοντέλων (videos)

Η ψυχρή εισβολή, έστω κι αν αποδείχτηκε κατώτερη του αναμενομένου μας αποχαιρετά και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι αν μαζί της μας... αποχαιρετά και ο χειμώνας!

Φυσικά και ουδείς μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη και υπό φυσιολογικές συνθήκες ο χειμώνας έχει ακόμη μπροστά του αρκετά... ψωμιά.

Ωστόσο, η μακροπρόθεσμη τάση πρόγνωσης του καιρικού μοντέλου GFS, δεν... βλέπει κάποια νέα ψυχρή εισβολή μέχρι και τις 20 του Φλεβάρη, ενώ από εκεί κι έπειτα, όπως θα δείτε στους παρακάτω χάρτες θερμοκρασιών κάτι πάει να καταγράψει, είναι όμως τόσο νωρίς που απλώς κρατάμε την τάση για μια πιθανή νέα ψυχρή εισβολή και τίποτα, μα τίποτα παραπάνω.

Τώρα, ως προς τα φαινόμενα... Αν εξαιρέσουμε ένα γρήγορα πέρασμα βροχοπτώσεων την ερχόμενη Παρασκευή, πάλι μέχρι τις 20 δεν αναμένεται τίποτα το ιδιαίτερο. Απο 'κει και μετά και σε σχέση με την ψυχρή εισβολή που φαίνεται για μετά τις 20, θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη πως σήμερα τουλάχιστον, το καιρικό μοντέλο τη συνδυάζει με σημαντικές χιονοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας, κάτι που φέτος δεν έχει συμβεί σε καμία από τις ελάχιστες -είναι η αλήθεια- περιπτώσεις ψυχρών εισβολών που μας απασχόλησαν.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.