Καιρός: Καρέ - καρέ η κακοκαιρία της Παρασκευής και η μακροπρόθεσμη τάση έως τις 28 Φλεβάρη (video)

Καιρός: Καρέ - καρέ η κακοκαιρία της Παρασκευής και η μακροπρόθεσμη τάση έως τις 28 Φλεβάρη (video)

Διατηρείται και στις μεσημεριανές ανανεώσεις των καιρικών προγνωστικών μοντέλων η μακροπρόθεσμη τάση για αλλαγή του καιρού προς το... ψυχρότερο από τις 20 Φλεβάρη και έως το τέλος του μήνα...

Καθώς, όμως, αυτή η τάση παραμένει υπό... αίρεση, λόγω ότι είναι πολλές οι μέρες που απομένουν και η προγνωσιμότητα μόνο ασφαλής δεν μπορεί να θεωρηθεί για μετά τις 20 του μήνα, ας εστιάσουμε στην αλλαγή του καιρύ της Παρασκευής, οπότε και αναμένεται ένα σύντομο, αλλά αρκετά έντονο πέρασμα βροχοπτώσεων από αρκετές περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας και μέχρι το βράδυ του Σαββάτου ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Δείτε καρέ - καρέ την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων πάνω από την Ελλάδα μέχρι και το τέλος του μήνα στον ακόλουθο χάρτη του προγνωστικού μοντέλου GFS:

Τώρα, ως προς την καταγραφή της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών στην ανώτερη ατμόσφαιρα, θα παρατηρήσετε πως μέχρι και τις 20 του μήνα ο καιρός θα διατηρηθεί σχετικά «μαλακός» θερμοκρασιακά, αλλά από εκεί και μετά καταγράφεται για μια ακόμη μέρα η τάση αλλαγής προς το ψυχρότερο σενάριο.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.