Καιρός: Η ενημέρωση του Αρναούτογλου για την εξέλιξη έως την 25η Μαρτίου. Πού θα σημειωθεί παγετός;

Καιρός: Η ενημέρωση του Αρναούτογλου για την εξέλιξη έως την 25η Μαρτίου. Πού θα σημειωθεί παγετός;

Επιδεινώνεται από την Κυριακή ο καιρός και ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει απαντήσεις για το αν και πού θα δημιουργηθεί παγετός την ερχόμενη εβδομάδα...

Πολλοί είναι οι αγρότες που έχουν θέσει τα ερωτήματά τους και ο Σάκης Αρναούτογλου ξεκαθαρίζει το τοπίο με κάθε λεπτομέρεια, καθώς η ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ιδιαίτερα έντονο καιρικό ενδιαφέρον.

Αναλυτικά όσα έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ.

O καιρός μέχρι και την Τετάρτη 25η Μαρτίου και η πιθανότητα παγετού!

Πολλά και εύλογα τα ερωτήματα των αγροτών όσον αφορά στην πιθανότητα για παγετό κυρίως το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη. Κατά την ταπεινή μου άποψη, παρ' όλη την κατά τόπους αισθητή πτώση της θερμοκρασίας (μόνο στη βόρεια Ελλάδα) και τις τοπικές χιονοπτώσεις πρόσκαιρα τη Δευτέρα το βράδυ - Τρίτη πρωί ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα της Μακεδονίας η πιθανότητα για παγετό είναι σχεδόν αμελητέα για τα πεδινά αλλά ακόμα και για ορεινότερες περιοχές και της Μακεδονίας , της Θεσσαλίας και της Θράκης καθώς δεν θα προλάβει να πέσει ο υδράργυρος σε επικίνδυνα επίπεδα (εκτός από τον νομό Φλώρινας όπου τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα παραμείνει κοντά και λίγο κάτω από το μηδέν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και την Τρίτη το πρωί στην υπόλοιπη δυτική Μακεδονία όπου ίσως πέσει τοπικά γύρω στους -2 με -4 βαθμούς Κελσίου)

Αιτία, το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό που φαίνεται να σχηματίζεται στην κεντρική Μεσόγειο την Τετάρτη το οποίο και θα μαλακώσει γρήγορα τον καιρό και στη βόρεια Ελλάδα φέρνοντας παράλληλα κατά τόπους αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα όπως θα δείτε στο βίντεο του καιρού το πάνω χέρι θα έχουν πολύ πιο θερμές, ανοιξιάτικου τύπου αέριες μάζες για αρκετές ακόμα ημέρες οπότε και η πιθανότητα παγετού είναι μηδαμινή!

Την κίνηση της ψυχρής μάζας στη βόρεια Ελλάδα μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο του καιρού!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου

Δείτε στο βίντεο όσα λέει ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.