Καιρός: Νέα κακοκαιρία τη Δευτέρα, καρέ - καρέ η μακροπρόθεσμη τάση μέχρι τις 12 Απρίλη (video)

Καιρός: Νέα κακοκαιρία τη Δευτέρα, καρέ - καρέ η μακροπρόθεσμη τάση μέχρι τις 12 Απρίλη (video)

Καιρός: Φαίνεται πως αν και μπαίνουμε σε λίγα 24ωρα στην Ανοιξη, ο καιρός δεν έχει ακόμα τη διάθεση να προσαρμοστεί στα δεδομέν της εποχής.

Κακοκαιρίες θα έχουμε και την ερχόμενη εβδομάδα, αφού ο καιρός αναμένεται να επιδεινωθεί εκ νέου τη Δευτέρα, ενώ κάτι ιδιαίτερα... ζεστό δεν δείχνει να έρχεται μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Στον χάρτη με την κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων, θα δείτε την απομάκρυνση του χαμηλού που προκαλεί τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, όμως από το απόγευμα της Δευτέρας νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει νέα επιδείνωση. Και μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο καιρός θα είναι άστατος με αρκετές συννεφιές και τοπικές βροχές.

Νέα κακοκαιρία αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας...

Δύο ψυχρές εισβολές στην Ευρώπη...

Θερμοκρασιακά, όπως μπορείτε να δείτε στον ακόλουθο χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών πάνω απ' την Ευρώπη, μπορεί η χώρα μας να αποφεύγει σε αυτή τη φάση τις κατεβασιές ψυχρών αερίων μαζών, όμως στην κεντρική και τη βόρεια Ευρώπη ο χειμώνας θα επιμείνει...

Μάλιστα, η μακροπρόθεσμη τάση -σύμφωνα με τα απογευματινά δεδομένα της Παρασκευής- φέρνει και νέα πολύ ψυχρή εισβολή, με πολικής προέλευσης αέριες μάζες να λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη και μάλιστα σε δύο φάσεις. Η πρώτη από τη Δευτέρα και η δεύτερη από τις 8 Απριλίου. Σε αυτή τη δεύτερη φάση, δείχνουν τα σημερινά στοιχεία να κατορθώνει το κρύο, την Κυριακή των Βαΐων να φτάνει μέχρι και τη χώρα μας, όμως είναι πάρα πάρα πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο και μόνο ως τάση μπορεί να καταγραφεί αυτή την στιγμή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.

Δύο ψυχρές εισβολές στην Ευρώπη αναμένονται το επόμενο δεκαήμερο...