Καιρός Πάσχα: Με τι καιρικές συνθήκες... δεν θα σουβλίσουμε τον οβελία. Καρέ - καρέ η εξέλιξη (vid)

Καιρός Πάσχα: Με τι καιρικές συνθήκες... δεν θα σουβλίσουμε τον οβελία. Καρέ - καρέ η εξέλιξη (vid)

Καιρός Πάσχα: Τα πρώτα στοιχεία των καιρικών προγνωστικών μοντέλων για τον καιρό του Πάσχα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας...

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για το Πάσχα, ένα Πάσχα που θα το γιορτάσουμε υπό πρωτόγνωρες συνθήκες και όπως όλα δείχνουν με την κορύφωση των απαγορεύσεων από την πλευρά της πολιτείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα πρώτα στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μας το επόμενο δεκαπενθήμερο, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Μεγάλης Εβδομάδας είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

Αν εξαιρέσουμε την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται πως από τα μέσα της εβδομάδας ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα φαινόμενα, ενώ η θερμοκρασία, όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη θα διατηρηθεί σε όχι ανοιξιάτικα επίπεδα για αρκετά ακόμα 24ωρα. Η μακροπρόθεσμη τάση για τις θερμοκρασίες θέλει τον υδράργυρο να ανεβαίνει αισθητά από το Μεγάλο Σάββατο και μετά...

Σε σχέση με τα φαινόμενα που η μακροπρόθεσμη τάση «βλέπει» για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, τίποτα το ανησυχητικό δεν υπάρχει στον ορίζοντα, παρά μόνο η παραδοσιακή συννεφιά της Μεγάλης Παρασκευής, η οποία με τα σημερινά δεδομένα δείχνει να είναι και βροχερή για αρκετές περιοχές. Σαφέστατη όμως θα είναι η βελτίωση από το Μεγάλο Σάββατο και ο καιρός ηλιόλουστος σε όλη τη χώρα την Κυριακή του Πάσχα και με τη θερμοκρασία να ξεπερνά ακόμα και τους 25 βαθμούς σε κεντρική και νότια Ελλάδα.

Δείτε τους σχετικούς προγνωστικούς χάρτες:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις.