Κυκλώνας Ιανός: Σπάει σε δύο κομμάτια το μέτωπο και δημιουργεί σύγκλιση στην κεντρική Ελλάδα

Κυκλώνας Ιανός: Σπάει σε δύο κομμάτια το μέτωπο και δημιουργεί σύγκλιση στην κεντρική Ελλάδα

Κυκλώνας Ιανός: Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική;

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η δράση του Μεσογειακού Κυκλώνα, ο οποίος παραμένει «κολλημένος» στο Ιόνιο και τις επόμενες ώρες θα κινηθεί προς τον πατραϊκό κόλπο.

Το φαινόμενο έχει δυναμική, η οποία προκάλεσε ήδη σοβαρά προβλήματα στην Ιθάκη και μικρότερης έκτασης σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενώ τις επόμενες ώρες θα κινηθεί προς την Πελοπόννησο.

Με την είσοδό του στον πατραϊκό κόλπο, όπως θα δείτε στο πρωινό τρέξιμο του καιρικού προγνωστικού μοντέλου GFS, ένα κομμάτι του βαρομετρικού χαμηλού θα αποκοπεί απ' τον κυκλώνα και θα κινηθεί βορειοανατολικά. Μπαίνοντας στο Αιγαίο θα δημιουργήσει μια σύγκλιση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική τροφοδότηση του συστήματος με υγρασία και την πρόκληση ισχυρών βροχών και καταιγίδων, τις απογευματινές ώρες και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, σε περιοχές της Αττικής, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Βοιωτίας και της βόρειας -κυρίως- Εύβοιας.

Δείτε ανά τρίωρο την κίνηση του μεσογειακού κυκλώνα, όπως την κατέγραψε στις πρωινές αναλύσεις το GFS.

Σπάει σε δύο κομμάτια ο κυκλώνας τις επόμενες ώρες και το δεύτερο μέτωπο της κακοκαιρίας θα προκαλέσει ισχυρές καταιγίδες σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Μαγνησία και Στερεά από τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής...

Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την εξέλιξη τις επόμενες ώρες

Καιρός - Συνεχής ενημέρωση για τον Μεσογειακό Κυκλώνα.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.