Καιρός: Κλειδώνει η ισχυρή κακοκαιρία! Καρέ - καρέ η πορεία προς την Ελλάδα...

Καιρός: Κλειδώνει η ισχυρή κακοκαιρία! Καρέ - καρέ η πορεία προς την Ελλάδα...

Καιρός: Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να προκαλέσει σοβαρή επιδείνωση του καιρού στην Ελλάδα με ισχυρές βροχές και έντονες τοπικές καταιγίδες.

Και σήμερα, τα προγνωστικά καιρικά μοντέλα καταγράφουν τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στην Ιταλία, από την Κυριακή, το οποίο θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά το πέρασμά του από το Ιόνιο και αναμένεται να αλλάξει τον καιρό στη χώρα μας Δευτέρα και Τρίτη.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, όπως μπορείτε να δείτε και στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του καιρικού μοντέλου ECMWF, θα πρέπει να αναμένονται στη χώρα μας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ φαίνεται να «κουβαλά» το συγκεκριμένο σύστημα μεγάλα ύψη βροχής, ικανά να δημιουργήσουν προβλήματα., σε περιοχές της δυτικής -κυρίως- Ελλάδας και των Επτανήσων που ακόμα δεν έχουν επουλώσει τις πληγές τους από το καταστροφικό πέρασμα του Ιανού.

Οπως μπορείτε να δείτε και στο άλλο προγνωστικό καιρικό μοντέλο, το GFS, η κακοκαιρία θεωρείται πια δεδομένο ότι θα περάσει πάνω από την Ελλάδα με μεγάλα ύψη βροχής, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο φέρνει και δεύτερο σύστημα με νέες βροχές και καταιγίδες την ερχόμενη Πέμπτη.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Η παραφυσική σειρά που θα σας κάνει να ανατριχιάσετε (video)

Big Brother: Σοβαρός τραυματισμός παίκτη – Δεν μπορούσε να περπατήσει (video)