Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες με κορύφωση αρχές Νοέμβρη! Καρέ - καρέ η τάση

Καιρός: Διαδοχικές κακοκαιρίες με κορύφωση αρχές Νοέμβρη! Καρέ - καρέ η τάση

Καιρός: Ακρως εντυπωσιακά τα σημερινά προγνωστικά δεδομένα ως προς την μακροπρόθεσμη τάση με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά απ' τον Ατλαντικό να μπαίνουν στην Ευρώπη.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει σημαντικά από τις 26 Οκτωβρίου και φαίνεται πως μέχρι και τις αρχές Νοέμβρη θα μπούμε σε μια περίοδο που διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά να μπαίνουν στην Ευρώπη, ισχυρά στην πλειοψηφία τους και ορισμένα εξ αυτών να έχουν τροχιά και προς τη χώρα μας.

Μάλιστα, το πιο ισχυρό δείχνει να κατορθώνει να φτάνει μέχρι την Ιταλία στις αρχές Νοέμβρη και να «κουβαλά» πολύ μεγάλα ύψη βροχής, είναι όμως ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να θεωρηθεί πως αυτό το καιρικό σενάριο έχει πολλές πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Δείτε, ωστόσο, στον ακόλουθο πανευρωπαϊκό χάρτη την κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου:

Δείτε τα διαδοχικά ισχυρά βαρομετρικά που θα σαρώσουν σχεδόν το σύνολο της Ευρώπης μέχρι και τις 5 Νομβρίου.

Πώς αποτυπώνεται η γενική εικόνα που βλέπουμε στον παραπάνω χάρτη σε σχέση με τα φαινόμενα που θα έχουμε στην Ελλάδα; Η μακροπρόθεσμη τάση είναι πραγματικά εντυπωσιακή με την αλλαγή να ξεκινά, ουσιαστικά από τις 26 Οκτωβρίου, του Αγίου Δημητρίου και να κορυφώνεται, με τα έως τώρα δεδομένα στις 3-5 Νοεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα, όπως μπορείτε να δείτε και στον χάρτη που ακολουθεί, ένα πολύ ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας θα προκαλέσει γενικευμένη και έντονη (με τα σημερινά στοιχεία) κακοκαιρία και στις δύο χώρες. Είναι, όμως, πολύ νωρίς για να φανεί αν τελικά μπορεί κάτι τέτοιο να επαληθευτεί, αλλά ως τάση και μόνο χρειάζεται παρακολούθηση.

Η μακροπρόθεσμη τάση του προγνωστικού καιρικού μοντέλου GFS φέρνει αρκετά φαινόμενα στην Ελλάδα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Νέο Τιμολόγιο ΔΕΗ: Πώς θα λάβετε έκπτωση 100 ευρώ

Ο ελληνικός δρόμος με τις 30 στροφές (video)