Καιρός: Προειδοποίηση για την επερχόμενη κακοκαιρία: «Στο επίκεντρο η Αττική»

Καιρός: Προειδοποίηση για την επερχόμενη κακοκαιρία: «Στο επίκεντρο η Αττική»

Καιρός: Επιμένει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον κίνδυνο δημιουργίας πλημμυρικών φαινομένων στην Αττική, προειδοποιώντας εκ νέου για μεγάλα ύψη βροχής

Αναλυτικά όσα γράφει στη νέα προειδοποίησή του, αυτή τη φορά με επίκεντρο την Αττική, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Η ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο μου, σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το διήμερο Τετάρτη - Πέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα κατά τόπους.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα, σημαντικά ύψη βροχής αναμένεται να πέσουν και στο νομό Αττικής τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης που ίσως σε μικρό χρονικό διάστημα ξεπεράσουν και τους 50 τόνους νερού ανά στρέμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τιμές κοντά στους 20 με 30 τόνους ανά στρέμμα σε διάστημα τριώρου, συνοδεύονται συνήθως και από πλημμυρικά φαινόμενα στο νομό Αττικής μιας και με τις υπάρχουσες δομές δύσκολα εκτονώνεται αυτός ο όγκος νερού.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Η ύφεση που αναμένεται να μας επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας μας θα αρχίσει να οδηγείται προς το στάδιο της σύσφιξης καθώς αυτή θα μετατοπίζεται προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Όταν λέμε ύφεση εννοούμε ένα βαρομετρικό χαμηλό που συνοδεύεται από θερμό και ψυχρό μέτωπο κακοκαιρίας. Το θερμό μέτωπο προηγείται του ψυχρού. Το ψυχρό μέτωπο καθώς κινείται γρηγορότερα από το θερμό (περίπου 2 φορές πιο γρήγορα), συναντάει το θερμό οπότε και ξεκινάει το στάδιο της σύσφιξης.

Η ΨΥΧΡΗ ΚΑΙ Η ΘΕΡΜΗ ΜΑΖΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η παραπάνω εξέλιξη θα οδηγήσει στην σύγκρουση της θερμής και της ψυχρής αέριας μάζας πάνω από την Αττική δημιουργώντας συνθήκες έντονης αστάθειας. Έτσι λοιπόν αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, μεγάλος όγκος νερού θα πέσει στο νομό Αττικής που πολύ πιθανό να δημιουργήσει προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει μια ετοιμότητα από όλους μας. Ελέγχουμε φρεάτια και υδρορροές και δεν υπερεκτιμάμε τις δυνάμεις μας.
Επισυνάπτονται χάρτες από τα μετεωρολογικά μας μοντέλα στους οποίους αποτυπώνονται όσα αναλύθηκαν παραπάνω.
Καλημέρα σε όλες και σε όλους!

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Αγελάδα στη θάλασσα! Δείτε πώς σώθηκε (video)

Black Friday 2020: Πότε πέφτει φέτος – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Αγοράκι «ξεγέλασε» το θάνατο - Δείτε πώς σώθηκε από φορτηγό (σκληρές εικόνες)