Καιρός: Μετά την... Κίρκη, ψυχρή εισβολή! Η εξέλιξη μέχρι τις 11 Νοέμβρη

Καιρός: Μετά την... Κίρκη, ψυχρή εισβολή! Η εξέλιξη μέχρι τις 11 Νοέμβρη

Καιρός: Προ των πυλών της χώρας μας βρίσκεται το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα προκαλέσει κακοκαιρία ισχυρή, ενώ από την Κυριακή έρχεται ψυχρή εισβολή

Από τις βραδινές ώρες και από τα νότιοδυτικά τμήματα της χώρας αναμένεται να ξεκινήσει η επέλαση του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες και όσο περνούν οι ώρες θα κινείται βόρειοανατολικά. Ετσι, μέσα στην Τετάρτη θα πλήξει σχεδόν τις περισσότρες περιοχές της χώρας, πλην της βορειοδυτικής Ελλάδας που φαίνεται να μένει εκτός ισχυρών φαινομένων.

Δείτε στην ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του καιρικού μοντέλου GFS την κίνηση των φαινομένων, αλλά και την εξέλιξη μέχρι τις 11 Νοεμβρίου:

Από Κυριακή ψυχρή εισβολή...

Κι ενώ η Κίρκη από την Πέμπτη θα αποτελέσει παρελθόν, αναμένεται από την Κυριακή ο Νοέμβρης να κάνει ποδαρικό με πτώση θερμοκρασίας, λόγω ψυχρής εισβολής. Είναι χαρακτηριστικό πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως θα δείτε στον ακόλουθο χάρτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες στην κεντρική ηπειρωτική χώρα δεν θα ξεπερνούν τους 20 βαθμούς, ενώ στα βόρεια τμήματα της χώρας θα είναι αρκετά χαμηλότερες.

Δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του καιρικού μοντέλου GFS πώς από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου ξεκινά η κάθοδος ψυχρότερων αερίων μαζών προς τη χώρα μας, η οποία και θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η επικράτηση βορείου ρεύματος, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία θα διατηρηθεί καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαημέρου του Νοεμβρίου:

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρνιακός: Επιδείνωση και ισχυρά φαινόμενα από το απόγευμα της Τρίτης...

Κοζάνη: Ποιος κορονοϊός; Κάνουν κόντρες με μηχανάκια εν μέσω καραντίνας (video)

Συγκλονιστικό βίντεο: Πέρασε με κόκκινο και γλίτωσε για εκατοστά (video)