Καιρός: Συνολικά 7 υδροστρόβιλοι στο Αιγαίο - Τι ακολουθεί στη συνέχεια (video)

Καιρός: Συνολικά 7 υδροστρόβιλοι στο Αιγαίο - Τι ακολουθεί στη συνέχεια (video)

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία

Μια πρώτη καταγραφή των σημαντικότερων καιρικών γεγονότων και προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία, είναι τα μεγάλα ύψη βροχής σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας, όπως σε Μαγνησία (Μακρινίτσα – 176 χιλ, Βόλος – 139 χιλ), Λακωνία (Κροκεές – 82 χιλ, Σπάρτη – 81 χιλ), Χανιά (Φαράγγι Σαμαριάς – 65 χιλ) και Ρόδο (Έμπωνας – 62 χιλ). καθώς και οι πολύ ισχυροί άνεμοι που έφτασαν την Τετάρτη και τα 8 μποφόρ στο Κεντρικό και Ν. Αιγαίο.

Επιπλέον, έξι υδροστρόβιλοι καταγράφηκαν στον Παγασητικό κόλπο, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια την Τετάρτη και ακόμα ένας υδροστρόβιλος στη Ρόδο χτες!

Όλα τα παραπάνω είχαν σαν αποτέλεσμα τις πολλές πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας και στην πόλη του Βόλου, αλλά και της Χαλκίδας, όπως επίσης καταστροφές σε επιχειρήσεις στην παραλία Σούγιας Χανίων, από τους ισχυρούς ανέμους και τις βροχοπτώσεις.

ΣΗΜΕΡΑ
Τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα έντονες, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Βοριάδες 4-6 και πρόσκαιρα στην Κ. Μακεδονία και το Β/Δ Αιγαίο έως 7 μποφόρ και μικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές στα ανατολικά, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παροδικά αυξημένη συννεφιά, με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι λιακάδα. Ενισχυμένοι βοριάδες 6, πρόσκαιρα τοπικά και 7 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι αρκετά βελτιωμένος, με πιθανότητα για λίγες βροχές το Σάββατο σε Πελοπόννησο και Κρήτη και από το απόγευμα σε Θράκη και Μακεδονία και την Κυριακή τοπικές βροχές μόνο στα βορειοανατολικά. Οι βοριάδες δε θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο, με περαιτέρω εξασθένηση την Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο το Σάββατο, θα ανέβει όμως πάλι λίγο την Κυριακή.

Τη Δευτέρα θα έχουμε σταδιακή συννεφιά και πιθανές ασθενείς βροχές και Τρίτη – Τετάρτη λίγη συννεφιά με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο και ξανά, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.