Καιρός: Χειμωνιάζει στη βόρεια Ευρώπη, τι θα συμβεί στην χώρα μας;

Καιρός: Χειμωνιάζει στη βόρεια Ευρώπη, τι θα συμβεί στην χώρα μας;

Καιρός: Η Ελλάδα μπορεί να... περιμένει!

Και με χαρά, θα πει κανείς, αφού με τα κρούσματα του κορονοϊού να εκτοξεύονται από αρνητικό ρεκόρ σε νέο αρνητικό ρεκόρ, το μόνο που δεν θέλουμε άμεσα, είναι να κατέλθουν προς τη χώρα μας εξαιρετικά ψυχρές αέριες μάζες.

Φαίνεται, λοιπόν, σύμφωνα και με τα απογευματινά προγνωστικά δεδομένα του καιρικού μοντέλου GFS, η μακροπρόθεσμη τάση μέχρι και τα μέσα του Νοέμβρη να είναι αρκετά αισιόδοξη για την Ελλάδα.

Ναι, μεν, θα υπάρξει μια πτώση της θερμοκρασίας από τις 5 του μήνα και μετά στα επίπεδα των 15-20 βαθμών στα πεδινά και των 5-10 στα ορεινά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται, με τα τωρινά δεδομένα, να κατορθώνουν να μπουν στην Ελλάδα οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες που θα... εγκατασταθούν στη βόρεια Ευρώπη.

Πιθανότατα, όμως, από τις 15 του Νοέμβρη και μετά θα πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή.

Δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη του GFS την κίνηση των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη και την εμφάνιση ακόμη και... μωβ αποχρώσεων, όπερ σημαίνει μαζών πολικής προέλευσης, στη βόρεια Ευρώπη από τις 10 Νοέμβρη και μετά.

Ως προς τα φαινόμενα και εδώ, τα μακροπρόθεσμα δεδομένα είναι καλά για τη χώρα μας. Σοβαρή κακοκαιρία, πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταγράφεται μέχρι τις 15 Νοέμβρη, πέρα από κάποια διαστήματα με βροχές τοπικές και κυρίως στον ανατολικό ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι, πάντως, αρκετά μουντή με συννεφιές αρκετές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά χωρίς φαινόμενα.

Δείτε στον ακόλουθο προγνωστικό χάρτη την εξέλιξη του καιρού στη χώρα μας μέχρι τις 16 Νοεμβρη:

Συνεχής ενημέρωση - Καιρός.

Ειδήσεις και νέα απ' την Ελλάδα και τον κόσμο στο Dokari.gr.

Ακολουθήστε το Dokari και στο κανάλι μας στο YouTube.

Ακολουθήστε το Dokari και στο Pinterest.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το χειρότερο Airbnb του κόσμου (video)

Κοινωνικό Μέρισμα 2020: Ποιοι και πότε θα το πάρουν